Vesti

(VIDEO) ZABRANJENA ZONA NA BALKANU: Migranti linčuju šipkama, policija priznala ne možemo da se izborimo!

Zemlje EU poznate su po takozvanim NO-GO zonama, delovima gradova u kojima policija više ne sme da patrolira i može da uđe osim ukoliko ne ulazi u grupama od više automobila. Po svemu sudeći Balkan je dobio svoju zabranjenu prvu zonu. Situacija u prihvatnom centru za migrante „Miral“ u Velikoj Kladuši je i dalje napeta iako nema većih, odnosno, masovnih incidenata, rekao je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

„Tenzija i dalje ima, a jednostavno situacija među njima može eskalirati u svakom trenutku. Policija je na terenu, prati dešavanja i u stanju je pripravnosti“, ističe Šiljdedić.

U Polju u Velikoj Kladuši situacija je zabrinjavajuća jer se migranti iz Pakistana ponašaju suprotno svim pravilima ponašanja, a pošto su odlučili da uzmu pravdu u svoje ruke nakon velikog sukoba koji se odvijao juče.

„Migranti iz Pakistana odlučili su da uzmu pravdu u svoje ruke. Pretražuju selo, tuku Alžirce i Marokance“, kažu meštani.

Na snimcima se može videti grupa migranata koji naoružani šipkama i drugim predmetima hodaju putem, očito, u potrazi za suparnicima.

Prema rečima preplašenih meštana policija sve posmatra s parkinga kod Mirala jer nemaju adekvatan kadar da se ozbiljno pozabave ovim problemom.

Sukobi među migrantima su svakodnevnica koja je kulminirala u noći s utorka na sredu kada se sukobilo više od 100 ljudi, psole čega je stranih državljana uhapšeno. Povređeno je i nekoliko policajaca.

Izvor: Klix.ba/Kurir