Izbor UrednikaVesti

Хрватски новинар Домагој Маргетић: ДОК ЈЕ ТРАЈАО РАТ И КЛАНИЦА ТУЂМАН И МИЛОШЕВИЋ ДЕЛИЛИ МИЛИЈАРДЕ: Шокантна сазнања о 150 милијарди несталих из СФРЈ (ВИДЕО)

Хрватски новинар Домагој Маргетић тврди да су политичке елите из бивше СФРЈ украле 150 милијарди долара, да се велика пљачка дешавала током ратова 90-их, а да су се Туђман и Милошевић договарали о подели новца.
Маргетић тврди да је токомратних дејстава Милошевић део новца чудао у Дубровачкој банци уз сагласост Туђмана и хрватског државног врха.

Док су се народи међусобно борили политичари су делили милијарде тврди Маргетић који је о овој тему написао књигу Крваве балканске милијарде.

Он је објаснио да је део новца завршио у Аустрији, али да се велике количине несталог новца сада налазе у јужној Африци где се перу кроз заједничке хрватско-српске компаније. Он тврди да су тајкуни у Хрватској и Србији који су се нагло обогатили иако до тада нико за њих није чуо нити су имали бизнисе заправо људи који су имали додира са украденим новцем грађана СФРЈ.

Извор: Правда