Vesti

БОШКО: Жељко Митровић дугује за порез 250 милиона динара!

Ко штити Жељка Митровића од неплаћања пореза држави и ко му даје државне субвенције упркос огромним пореским дуговима његових фирми и њега лично, пита лидер“ Двери“ Бошко Обрадовић наводећи да је износ већи од 250 милиона динара.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Чачку поставио питање Пореској управи да ли је то тачно, ако јесте – ко штити Митровића од неплаћања пореза и ко му, упркос тим дуговима, даје државне субвенције.

„Није први пут за девет година власти СНС да Жељко Митровић дугује за порез држави. Због пресудне улоге ТВ ПИНК у позитивној пропаганди актуелне власти и негативним кампањама против њених политичких противника које трају 24 сата дневно Жељку Митровићу је опроштен сваки злочин, криминал и неплаћање пореза. И раније су Митровићеве фирме имале огромне дугове према запосленима и држави за порез, али је власт то увек прикривала, омогућавала му различите репрограме и избегавала да га казни. Оно што је посебно скандалозно јесте метода којом је Жељко Митровић избегавао да плати порез а успевао да добије државне субвенције. То је рађено уз помоћ старе опробане преваре да се затвара једна, а отвара нова фирма на коју се пребацују запослени и онда та нова фирма потражује помоћ од државе јер она стара то не би могла због нагомиланих пореских дуговања.

Постављам питање Пореској управи да ли је тачно да у овом тренутку неколико Митровићевих фирми и он лично као порески обвезник дугују преко 250 милиона динара, дакле, више од два милиона евра? Ако је ово тачно онда је то најбољи доказ како функционише корумпирани систем у Србији и како су као „бели медведи“ заштићени сви они који верно служе овој власти, па и њихове криминалне и коруптивне радње. Свестан сам да ће ако је ово тачно Жељко Митровић и Пореска управа гледати да негирају моје наводе и испеглају податке, али надам се да истраживачки новинари којих још увек има у Србији то неће дозволити. Такође сам свестан да ћу због овога доживети нови круг медијске сатанизације на ТВ ПИНК. То је цена која мора да се плати у борби за промену ове власти и читавог корумпираног политичког система који овде траје 30 година, а чији је један од симбола управо Жељко Митровић, љубимац свих власти од ЈУЛ-а, преко ДОС-а до СНС. Грађани Србије су жељни правде и праве политичке промене десиће се онда када Жељко Митровић буде завршио у затвору, а ТВ ПИНК-у буде одузета национална фреквенција и забрањен рад“.

Извор: Србин.инфо

Ознаке: