Vesti

Вулин изједначио изјаву Душка Марковића са спаљивањем моштију Светог Саве

Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да је тврдња председника црногорске Владе Душка Марковића да су „антифашизам и светосавље једно другом супростављени“ исто што и спаљивање моштију Светог Саве на београдском Врачару.

Како је саопштено из Министарства одбране, Вулин је изјавио да је „велики везир османског царства Синан паша наредио да се на Врачару спале мошти Светог Саве, а председник Владе Црне Горе, Душко Марковић у Подгорици, родном месту Стефана Немање, написао је у ауторском тексту у листу „Побједа“ да су антифашизам и светосавље једно другом супростављени“.
Министар Вулин је изјавио да „ако су антифашизам и светосавље супростављени како су онда Срби, одрасли на светосављу, свуда где су живели а посебно у Црној Гори, подигли антифашистичке устанке“.

„Пошто је господин Марковић већи део свог живота провео као Србин, сигурно може да одговори које вредности светосавља су супротстављене антифашизму и које вредности светосавља угрожавају црногорску или било коју нацију, и како је то Српска православна црква наметнута у Црној Гори и коме? Онај ко зна да отпева ‘над Краљевом жива ватра сева’ могао би да научи и ‘химну Светом Сави’“, казао је министар Вулин.