Vesti

Млађан Ђорђевић: Дахија Вучић укинуо српску државност на Косову

„Да сам не само погодио већ и оголио тему која највише (због њиховог смртног страха од пада рејтинга) боли напредњачку нелегалну и нелегитимну власт – а то су пузајуће одустајање од Косова и Метохије и нескривена русофобија – најбоље показује промптна официјелна реакција ни мање ни више него целог Главног одбора странке која, барем тако тврде, броји 750.000 чланова на обичан лични став малог човека и опозиционог активисте, моје маленкости, објављен под насловом „Издајнички трио: Вучић, Дачић, Николић“.

У име Главног одбора СНС најновију потерницу за мном – Боже ми опрости – потписао је неки свршени богослов Петар Петковић. Ја сам чуо за једног са таквим именом, али овај је Зајечарац, портпарол Демократске странке Србије, (вербални) патриота пар екселанс, који је Вучића називао “најгорим издајником“, Бриселски споразум “катастрофом“, немислосрдно се сликао са Коштуницом када је он водио ту странку… Кад оно, не могу да верујем, то је исти тај, само потписан као “Главни одбор СНС“ и вели да сам ја, Млађан Ђорђевић, Србин из Метохије, родом из Смаћа код Призрена успоставио – нека му Бог опрости – границу између Срба и Срба, да ме “боли то што Срби још нису напустили КиМ“ и слично.

Бога ми, изгледа да је целом Главном одбору и тричетвртмилионском чланству СНС Косово и Метохија озбиљна кост у грлу, јер скоче и гракну као опарени кад год их неко аргументовано подсети да су управо Вучић, Николић и Дачић предали КиМ оног тренутка када су потписали противуставни Бриселски споразум 2013. године.

Питам господу из СНС и њиховог “великог лидера“, шта ту није тачно?

Је ли лаж да је 2006. године Република Србија донела свој први Устав као самостална држава након 80 година, у чијој су преамбули Косово и Метохија дефинисани као саставни део Републике Србије, а у његовом телу границе државе дефинисане као непромењиве, у оквиру целе територије? Лажна скупштина у Приштини је 2008. године прогласила независност “Косова“, а од тада до 2012. године преговори између Београда и Приштине водили су се на техничком нивоу, у складу са Резолуцијом 1244, на коју се седам потписаних споразума чак и позивају. Није ли тачно да се ниједан од тих техничких споразума није бавио статусом покрајине? Зар све то време на северу Косова и Метохије нису готово несметано функционисале српске општине са већинским српским становништвом, са српским судством, полицијом, цивилном заштитом, БИА-ом?

Питам још и господу из СНС и дахију Вучића није ли Бриселски споразум у потпуности укинуо државност Србије на северу покрајине? Није ли тачно да се управо као последица тог споразума локални избори одржавају према косовским законима, а судије и тужиоци заклињу на “косовском уставу“? Као последица овог тужног апсурда настала је и Српска листа, филијала ваше нецењене странке на Косову и Метохији, а заправо скуп криминалаца и батинаша који силом и крађом добијају изборе у српским општинама, да би после тога постали део “ратне коалиције“ у косовској Скупштини и давали подршку ратним злочинцима Рамушу Харадинају и Хашиму Тачију.

Од самог почетка своје, за српски народ несрећне владавине, Александар Вучић је подигао преговоре на статусни ниво, што до данас кулминира лобирањем за “разграничење“ Републике Србије са својом покрајином, на чему месецима ради с неовлашћеним посредником у преговорима Ричардом Гренелом и Хашимом Тачијем, “председником Косова“. Издајник Вучић не само да нема мандат од народа за ове своје планове, већ га нема ни од стране Скупштине Републике Србије. У историји није забележена таква самовоља једног криминалног тиранина који себи узима за право да одлучује као да је Србија његова, а не наша.

И поред свега овога желим да верујем да у СНС-у има бар мало разумних људи који размишљају својом главом и не пристају на једноумље једног човека, који у сарадњи са својим медијима уништава политички живот у Србији. Да није тако, помислио бих да се њихова политика заснива на блаћењу политичких противника и најгорој врсти пропаганде, којом сваки дан линчују и застрашују све оне који се осмеле да другачије проговоре. А овај Петковић је, изгледа, само још један од оних из врха СНС-а који је “ресорски задужен“ за моју маленкост. Нека га, нека слободно мисли да ће оног дана када стигне ослобођење моћи да прелети у нову власт. Превариће се: нечасни људи који су уништавали туђе животе ту никада неће бити добродошли.

Аутор текста: Млађан Ђорђевић, опозициони активиста и оснивач покрета “Ослобођење”