Izbor UrednikaVesti

Ово су монахиње којима је Мило срушио дом – над рушевинама се моле за нас (ФОТО+ВИДЕО)

Режим Мила Ђукановића је у новом изливу бруталности према православном становништву Црне Горе, срушио конак сестринског (женског) манастира Светог Василија Острошког у мјесту Зогање на Бриској гори код Улциња, гдје се налази Црква Светог Василија Острошког из 18. вијека.

У обезбјеђивању рушења манастирског конака ангажована је Специјална антитерористичка јединица (САЈ), чија је хроника дјеловања препуна разноврсних примјера бруталности. У реакцијама јавности се иронично истицало да је баш САЈ ”права мјера” за ”формацију” монахиња из манастира.


По свему судећи, а како су истакли и поједини аналитичари, ово је био одговор власти Црне Горе након одлуке Цркве да настави литије, које је најавио митрополит Амфилохије за 14. јун.


”Монашки девственички призив је (као) сила Божија која повуче човjека да циjелог себе веже за Господа.

Сила која је послата од Бога, не као присилна, него као одговор на силни и ванвремени вапај душе за њеним Творцем и Оцем.” истиче у књизи ”Девственице – монахиње у историји Цркве, подвижнице Христове љубави”, аутора Митрополита Амфилохија (Радовић) и монахиње Амфилохије (Драгојевић).

Јучерашњом акцијом, режим је под плаштом акције рушења нелегалних објеката, управо њима, подвижницама Христове љубави, срушио будући дом.

Извор: in4c