Izbor UrednikaVesti

ХТЕЛИ ДА СНИМАЈУ СИЛОВАЊЕ Детаљи језивог напада миграната на девојчицу у Суботици

Пакистанци су јуче саслушани у Основном јавном тужилаштву у присуству бранилаца који су им додељени по службеној дужности.

– У присуству тумача за урду језик, мигранти који се терете за кривично дело недозвољене полне радње изнели су своју одбрану и Основно јавно тужилаштво је дало предлог за одређивање притвора у трајању од 30 дана с обзиром да су у питању страни држављани без пријављеног боравишта и пребивалишта у Србији. Судија Основног суда им је одредио притвор, а следеће недеље биће саслушана и малолетна оштећена – речено је „Блицу“ у Основном јавном тужилаштву у Суботици.

У ОЈТ кажу да не могу да износе детаље саслушања, а како незванично сазнајемо нападнута девојчица има 14 и по година и инцидент се догодио у улици Сенћански пут који води ка Прихватном центру за мигранте где су Пакистанци били смештени.

Према незваничним информацијама девојчица је стајала испред куће своје родбине када су мигранти наишли и када је један од њих, без повода, загрлио и хтео да је пољуби.

– Дете је стајало у тренерци испред куће када су наишла двојица миграната и један је загрлио и хтео пољубац, а други је хтео и нешто више. Покушали су да је одвуку преко улице у жбуње у близини гробља, а онда се створило још седморо миграната око њих. На срећу је један човек наишао на бициклу са друге стране и почео да виче, али је у близини била и полиција. Једног су одмах ухватили а други је побегао, али су и њега брзо нашли – каже саговорник и додаје да су се и остали мигранти одмах разбежали.

Због напада на девојчицу Суботичани су више него огорчени. Група грађана је чак покренула петицију којом траже од државе, покрајине и града и свих надлежних органа да реагују и да све стране држављане који нису туристи и легални путници задрже у прихватним центрима и азилима.

Хтели и да снимају?

„Блиц“ сазнаје да, док је један мигрант држао девојчицу у загрљају, други јој је говорио да жели секс са њом и у руци је држао телефон као да све снима.

– Девојчица се тресла као прут. Била је слеђена и толико уплашена да није могла да реагује иако је завршила курс самоодбране. Ничим их није изазвала, нити је била провокативно обучена. Све се догодило око 17 сати, у по бела дана – каже саговорник „Блица“.

Извор: blic.rs