Izbor UrednikaTopVesti

Јеремић открио Вучићев план: Преко мини-шенгена населиће милионе миграната у СРБ (ВИДЕО)

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је председник Народне странке, Вук Јеремић.

“Мини Шенген је Вучићев уступак Америци и ЕУ, то је формирање јединственог административног простора где ће бити стотине хиљада или милиони миграната. Турска ће отворити границе и пустиће их ка Европи једног тренутка, а сада су у Турској јер су добили паре од ЕУ да буду ту. Али, Ердоган није најстабилнији, а и те паре могу бити недовољне. У питању су милиони миграната, па нек је и стотине хиљада, опет је огроман број. Шта са њима, где с њима?

У јединствени Мини-шенгенски простор. Европа неће те мигранте, па ће да поздрави да буду овде. Зато ЕУ жмури кад Вучић напада опозицију, контролише и цензурише медије, гаси истраге о корупцији, организованом криминалу у врху државе. За ЕУ је много важније да им Вучић заврши смештај миграната. А, које ће бити безбедносне, економске и друге последице за нас у Србији? По наше пољопривреднике, економију, мала и средња предцузећа? Корона је све пореметила, тек 2021. ће се осетити тешке економске последице и тада ће још више људи да бежи са Блиског истока и из Африке у Европу. У наредним годинама биће због кризе све више миграната”, упозорава Вук Јеремић.

У режимским медијима стално слушамо и читамо поруке: “Бивша власт је признала Косово”, “Косово је независно због бивше власти, жути су продали Косово и ми ту не можемо ништа”… Гост Србин.инфо открива шта је заиста потписано и договорено од 1999 до 2012, а какав је статус тренутно.

“ До 2012. године био сам Министар спољних послова наше земље, Косово није постало члан ниједне међународне организације, иако су имали јаку подршку и Британије, Америке, Француске, Немачке и свих других који их подржавају. Институције државе Србије које су постојале на северу Космета од 99. године, постојале су и 2012. године. У истом обиму. Данас, као последицу рада ове ласти од 2012. до данас, имамо Косово у пола међународних организација почевши од МОК, ФИФА, УЕФА и многих других.

Данас више немамо ни полицијски ни судски систем Србије на северу КиМ, а 2012. смо га имали. Данас Косово има и међународни позивни број. Од пре неколико дана, цела територија Косова и Метохије, значи и север, постала је обједињени електроенергетски простор. За разлику од 2012. године, када је било потпуно непромењено стање у односу на 2008, када је проглашена једнострана независност, ова власт већ 9. годину купује право од међународне заједнице да нас краде И лаже тако што предаје комад по комад суверенитета државе Србије. Предали су судство, полцију, позивни број, сада и струју, само зато да би им толерисали да се овако понашају.

Највећи ударац за суверенитет се догодио 1999. године када је након Кумановског споразума ушао НАТО, а ми морали да се повучемо. Мислим да су нас неправедно бомбардовали, али ти људи који су 99. године довели до тога да српска војска и полиција мора да се повуче са Косова, на власти су и данас! Нисам ја довео Нато у Србију, него они. Које су две њихове најважније лажи? Стално говоре да је Србија направила грешку одлазећи на Међународни суд правде 2010, а да смо тада изгубили како они тврде, како ни 10 година касније Косово није члан УН јер то је главни параметер да ли је нека држава суверена или није? Друга велика лаж власти је да су преговори о статусу Косова пребачени из УН у ЕУ. То није тачно! Да је тачно, како онда Русија и даље има вето који је главна брана да Косово успостави државност и ступи у чланство УН. Само у Савету безбедносту УН може бити донета одлука о коначном статусу и то захваљујући мишљењу Међународног суда правде 2010. године које смо тражили. Оно што чујете у медијима је потпуно обрнуто од исгтине, а те лажи су поновили хиљаду пута”, наглашава Јеремић.

Извор: srbin.info