Izbor UrednikaVesti

ЈЕРМЕНИЈА ДОБИЛА НОВО ОРУЖЈЕ? “Непобедиви“ турски “Бајрактари“ падају у Карабаху (ВИДЕО)

У понедељак, 19. октобра, у борбеној зони у Нагорно-Карабаху, снаге ПВО Одбрамбене војске Арцаха уништиле су 5 непријатељских беспилотних летелица.

Бајрактар (Фото: Министарство одбране Турске)

Министарство одбране Нагорно-Карабаха објавило је снимке са олупинама тактичке борбене беспилотне летелице Bayraktar TB2 (вредне више од 5 милиона долара), оборене на небу изнад Карабаха.

Стручњаци појашњавају да видео приказује канадски оптоелектронски систем Wescam CMХ15D који се користи у Бајрактару, као и мотор израелског извиђачког и ударног дрона IAI Harop.

Ово је прва документovana потврда уништавања турских борбених дронова од стране јерменских система ПВО од почетка ескалације сукоба.

Треба напоменути да су управо „Бајрактари“ постали no’na mora овог рата, својим високо прецизним ракетама уништили су велики број војне опреме и живе силе војске Нагорно-Карабаха.

Међу војним дописницима и стручњацима на интернету расправља се о гласинама да су ти дронови почели да се обарају након појаве новог оружја у региону, које је испоручила неименована земља.

Пре два дана председник Турске Реџеп Ердоган оптужио је Минску групу ОЕБС-а да наводно пружа Јерменији активну војну помоћ.

„Шта кажу да подржавамо нашу Азербејџанску браћу? Шта каже Минска тројка – САД, Русија, Француска? Они подржавају Јерменију “, рекао је турски председник обраћајући се посланицима владајуће странке у Анкари.

„Они пружају Јерменији све врсте подршке у облику оружја“, нагласио је он.

Извор: Правда