Izbor UrednikaVesti

„Ko vređa moga Vučića, ja ću ga zubima iscepati!“ (VIDEO)

Od početka svoje karijere, aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučića, po svemu sudeći, pati od manije gonjenja. Od 1999. pa sve do danas, neprestani su „pokušaji ubistva“ nekadašnjeg ratnog ministra, a danas predsednika Srbije.

Takvo stvaranje atmosfere straha i podele građana na „naše“ i „njihove“, dovelo nas je u situaciju najveće polarizacije, još od vremena Slobodana Miloševića, kada su svi koji nisu bili „njegovi“, zapravo bili okarakterisani kao izdajnici i plaćenici.

Takvim govorima mržnje svedoci smo svaki put kada uključimo prenos Narodne skupštiine, gde se gotovo svakodneno izveštava o navodnim napadima, „atentatima“, „pokušajima atentata“ ili bar „mržnje“ prema Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Ovakvom retorikom ne samo da se obesmišaljava Parlament i od njega stvara novi rijaliti program, ili pak Orvelova „Životinjska farma“, već se i građanima koji nemaju način da čuju i drugu stranu priče (jer opozicije u Parlamentu i na nacionalnim frekvencijama nema) gotovo svaki dan ispira mozak kako će neko ubiti ili bar pokušati da ubije predsednika države.

Šta takva retorika ima za posledicu govori snimak starije gospođe koji je osvanuo na Tviteru. Na pitanje novinara TV Pruga, Lajkovac koje su joj želje za Novu godinu, dotična gospođa odgovara:

– Da budem zdrava, da budu zdrava deca, da bude zdrava nacija, zdrava Srbija, zdrav PREDSEDNIK i svi njegovi… To je greota što njega napadaju. Mog Vučića, koga ubije, ja ću ga zubima iscepati… on čovek unapredi celu Srbiju, ja njega znam od kad mi je 19 godina, radila sam u Domu, on je došao. Ja ga pozdravljam puno, ako imate vezu sa njim, najviše volim VUČIĆA i njegovu porodicu.


izvor: direktno.rs