Vesti

Ako Srbija želi da pokloni Metohiju Albaniji, istorijski je pravedno da Crna Gora mora tražiti tu teritoriju

Crnogorski političar Nebojša Medojević danas je rekao da je teritoriju sadašnje Metohije u balkanskim ratovima oslobodila i zauzela crnogorska vojska kralja Nikole i potom ustupila Srbiji, te da ako Srbija sada želi da pokloni Metohiju Albaniji onda bi Crna Gora morala da ispostavi svoje zahteve.

– Teritoriju sadašnje Metohije je u Balkanskim ratovima zauzela Crnogorska vojska Kralja Nikole. Kralj je tada Metohiju ustupio bratskoj Srbiji. Ako Srbija želi da pokloni Metohiju Albaniji, istorijski je pravedno da Crna Gora mora tražiti tu teritoriju. Razgraničenje otvara proces – napisao je na Tviteru Medojević, koji je član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta i predsednik Pokreta za promjene.

On je još napisao da je Metohija istorijska teritorija za koju je Crnogorska Vojska prolivala krv u borbi protiv Otomanske imperije.

– Osvojili smo i Skadar koji takođe gravitira Crnoj Gori. Ako Srbija želi da pokloni Metohiju Albaniji, Crna Gora mora ispostaviti svoje zahteve – dodao je Medojević na Tviteru.