Izbor UrednikaVestiZivot i Stil

BRITANSKI POLITIČARI JURE KU..E I DROGIRAJU SE! Šokantna otkrića britanskih medija

Političari u Velikoj Britaniji u centru su dva ogromna skandala koja su pogodila tu zemlju! Prvo je bilo otkriće da poslanici na putovanjima u inostranstvo traže gde mogu da nađu prostitutke, a drugo da su u rezidenciji vlade Ujedinjenog Kraljevstva pronađeni tragovi kokaina.

Briselski portal Politiko aktivirao je prvu „bombu“ tekstom u kom se navodi da su korišćenja usluga prostitutki i prekomerno opijanje sastavni deo inostranih putovanja britanskih poslanika.

Kako se navodi, jedan bivši konzervativni poslanik, sada član Doma lordova, pitao je svoje domaćine tokom jednog od putovanja u jugoistočnu Aziju s grupom parlamentaraca kako da dođe do najbližeg bordela.

On je imao sklonost ka ruskim devojkama prilikom putovanja u inostranstvo, rekao je izvor Politika, dodajući da su domaćini bili nemoćni da intervenišu, zbog straha da ne naruše uticaj u Vestminsteru, sedištu britanskog parlamenta.

Taj poslanik nije jedini, pošto je desetak sagovornika potvrdilo da su pijančenje, razvrat i nedolično seksualno ponašanje česta pojava. To su potvrdili neki od lokalnih zvaničnika tih zemalja, dodajući da su osim ženskih prostitutki angažovane i muške.

Kao da jedan šokantan skandal nije dovoljan, odmah je usledio i drugi, otkrićem da su posle žurki bivših premijera Borisa Džonsona i Liz Tras u vladinoj rezidenciji pronađeni tragovi prvoklasnog kokaina. Beli prah je otkriven na imanju Čevening prošlog leta, posle žurke koja je održana neposredno pre nego što je Tras pobedila u trci za novog šefa torijevaca i postala premijer, navodi „Gardijan“.

Anonimni član osoblja tvrdi da su testirali prah pomoću štapića koji menja boju kada dođe u kontakt s kokainom i da je rezultat bio pozitivan. Drugi izvori su rekli da su pronalazili slične štekove u kancelarijama sedišta vlade u Dauning stritu broj 10 nakon dve zabave održane tokom lokdauna kada je Džonson bio premijer.

Neimenovani izvor je rekao da se kokain naširoko koristi u Vajtholu i na skupštinskom imanju i tvrdi da su ga koristili neki od bliskih saradnika Liz Tras.