Izbor UrednikaTopZivot i Stil

ČUDO U SRPSKOJ SVETINJI! U trenutku dok se ceo svet u borbi sa užasnom pošasti NADA STIŽE IZ CRKVE U LJUBOVIJI! (FOTO)

Pred kraj svete Liturgije koju je služio pred nekoliko vernika, sveštenik Anđelko Kovačević u crkvi svetog Preobraženja Gospodnjeg u Ljuboviji na ikoni Isusa Hrista video je jednu neobičnost.

„Negde pred sam kraj Liturgije, pogled sam bacio na ikonu Gospoda Isusa Hrista i u tom momentu sam primetio na ramu ikone nešto nalik na ulje i prva pomisao mi je bila da se prosulo ulje iz kandila, iako fizički to ne bi trebalo da je moguće“, rekao je sveštenik.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Kako kaže, pozvao je crkvenjaka i zamolio ga da obriše to ulje.

„Međutim, u prisustvu mog suparoha, oca Branka, i crkvenjaka, kada smo hteli da obrišemo to ulje, videli smo da ipak nije to u pitanju već nešto sasvim drugo. Kada je obrisano, nestalo je i farbe sa ikonostasa. Bilo nam je čudno, pomirisao sam papir i miris je bio prelep, podsećao je na miro“, rekao je sveštenik.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Kako kaže, nakon prvog iznenađenja, primetili su da se isto „ulje“nalazi i na ikoni Presvete Bogorodice, kao i na ikoni Svetog  Arhangela Mihajla.

Tri dana kasnije, objašnjava, isti prizor se dogodio u vreme bdenija, a miris se kako kaže, širio svetinjom.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

„Stajao sam za pevnicom i primetili smo da miris dolazi sa jedne freske. Mislim i verujem da nam Gospod u ove teške dane šalje znake da nas nije zaboravio i da je uz nas“, rekao je sveštenik.

Kako kažu, mirotočenje ikona uglavnom poziva vernike na pokajanje i jačanje vere, a najviše se vezuje za ikone u crkvama, ali i u domovima hrišćana.

izvor: pink.rs