Izbor UrednikaZdravlje

Čudotvorna biljka, nepravedno zanemarena: Lekari sigurni da leči i rak!

Maslačak se koristi u vidu čaja i doprinosi bojem stanju organizma, ali koren koji je mnogo moćniji u lečenju mnogih stanja je nepravedno zanemaren.

Do skora je smatran za korov kome nisu mogli da pronađu primenu. Međutim, sprovedeno istaživanje je pokazalo da on može da pomogne obolelima od raka u procesu izlečenja.

Utvrđeno je da koren ove biljke deluje bolje i od hemoterapije jer ona uništava sve ćelije, a koren maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

Uz to, poseduje diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru i koristi kod alergija. Odličan saveznik je i za smanjenje holesterola, a bogat je vitaminima i mineralima poput gvožđa, kalcijuma, folne kiseline i magnezijuma. Sadrži i vitamin K i vitamin A.

Što više jedete ove semenke, to je zdravlje bolje: Smanjuju rizik od srčanih bolesti, snižavaju holesterol i štite kožu!

Na Univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je istraživanje na Odseku za hemiju i biohemiju, a rezultati ulivaju novu nadu svim obolelim od ove teške bolest. Naime, došli su do zaključka da koren maslačka ubija ćelije koje su zahvaćene karcinomom. Još jedna korisno otkriće je i to da nema nikakvo štetno dejstvo na ostale ćelije u našem organizmu.

U istraživanju se navodi da konzumiranje ovog čaja deluje na zahvaćene ćelije tako da se one u roku od 48 sati doslovno raspadaju, a za to vreme zdrave ćelije ostaju neoštećene.

Kontinuirana primena može da uništi zahvaćene ćelije u velikom broju, a zbog neverovatnih rezultata trenutno se sprovode dodatna istaživanja.

Sveta žitarica neverovatne moći: Spas za žene u menopauzi, lek za srce, evo kako se koristi!

Johan di Karlo, je 72-godišnjak, se lično uverio u lekovitost maslačka. Prošao je intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije, a na lečenju proveo pune tri godine pre nego što su ga lekari pustili kući da sa svojim najbližima provede poslednje dane.

S obzirom na to da su lekari imali sve manje alternativa u pronalasku rešenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korena maslačka, a nakon samo četiri meseca doživeo je remisiju bolesti.

Ovako se priprema čaj:

Stavite šaku svežeg korena u litar vruće vode. Procedite nakon deset minuta. Pijte 3 šoljice dnevno.