Izbor UrednikaVideo

ДА ЛИ БИСТЕ ГА ПРЕПОЗНАЛИ? Звездина легенда из Барија вози трактор (ВИДЕО)

ПОСТОЈИ један једини човек који се попео на кров Европе са два различита клуба из источног дела Старог континента. Није тешко да погодите, реч је о Миодрагу Белодедићу.

Момак који је увек важио за скромног, тихог и ненаметљивог мајстора „бубамаре“. На терену је био мађионичар, а ван истог момак, а касније човек за пример.

А сада је испливао у јавност, не због фудбалских тема. Наиме, на друштвеним мрежама је ових дана популаран снимак на којем Белодедић у мајици без рукава управља трактором док групу пријатеља вози кроз село.

Румунски портал „Спортбул“ наводи да се радња одвија на путу код Сокола, места у којем је овај чувени фудбалер рођен и да није познато када је тачно настао снимак.

Белодедић је иначе започео каријеру у Стеауи са којом је до највећег успеха стигао 1986. године када је тај клуб у Севиљи победио Барселону у финалу КЕШ-а.

У Црвену звезду је стигао 1989. године, а две године касније је у Барију са црвено-белима победио Олимпик из Марсеља након пенала за још један „ушати“ трофеј.

У каријери је након две титуле првака Европе играо још и за Валенсију, Ваљадолид, Виљареал, мексички Атланте и поново за Стеауу на крају каријере.

За репрезентацију Румуније је одиграо 53 утакмице.

Извор: Novosti