Izbor UrednikaTopVesti

EPIDEMIJA POHOTNIH NASTAVNICA U UČIONICAMA! Šalju učenicima golišave slike i snimke, navode ih na se*s

Desetine profesorki uhapšeno je ove godine širom Amerike zbog seksualnih zločina koji uključuju njihove učenike, dok broj “kuguarki u učionici” naizgled nastavlja da raste.Kako piše “Dejli mejl”, 25 profesorki uhapšeno je u 16 američkih država samo u poslednjih 12 meseci, a strahuje se da je to samo “vrh ledenog brega”, jer izgleda da nema centralizovanog prikupljanja podataka koji bi ispratili ovaj uznemirujući trend pohotnih nastavnica.

Prošlog meseca je udata profesorka iz Nju Džersija Džesika Savicki (37) uhapšena nakon što ju je policija zatekla polugolu na zadnjem sedištu automobila tinejdžera u centru za divlje životinje. Majka dvoje dece navodno je priznala da su ona i učenik imali “nezaštićeni” odnos najmanje pet puta. U Nebrasci je 45-godišnja Erin Vord uhapšena nakon što je takođe uhvaćena gola na zadnjem sedištu vozila sa tinejdžerom. Erin je udata za zvaničnika Ministarstva odbrane a uhapšena je na licu mesta.

Mnoge od profesorki optuženih prošle godine su udate, a jedna je čak proglašena za nastavnicu godine. Profesorke mame učenike seksualnim porukama, golišavim fotografijama i video snimcima, pre i tokom fizičkog odnosa, kaže policija. Vodeći školski psiholog dr Majkl Oberšnajder rekao je da je uticaj društvenih mreža doprineo dinamici zlostavljaja i porastu broja takvih slučajeva.

– Društvene mreže mogu da zamagle granice u odnosu učenika i profesora, što zauzvrat može da otvori vrata neprikladnijim ishodima – rekao je on.

Objasnio je da učenici imaju veći pristup svojim profesorima putem raznih onlajn formata, što može dovesti do neprikladne komunikacije i čak odnosa seksualne prirode.

– Kao što smo videli u vestima, neke profesorke biraju da postave seksualno fokusirani sadržaj na platforme poput OnlyFans, LoyalFans, Fansly i druge, koje studenti mogu da vide i budu deo toga – rekao je Oberšnajder, dodajući da “čak i Instagram i druge platofrme omogućavaju učenicima da vide i potencijalno uđu u interakciju sa profesorima na ličniji ili intimniji način.

Prema njegovoj proceni, 80 odsto profesora koji zlostavljaju učenike i dalje su pretežno muškarci. Dok su muški predatori agresivniji, sa motivacijom fokusiranom na seks, kod žena se to često odvija oko emotivnog konflikta, neispunjenih intimnih potreba, ličnih problema, usamljenosti i osećaja izolacije.

Učiteljica engleskog u četvrtom razredu Alisa Mekomon (38), profesorka biologije, i trener tenisa i košarke iz San Antonija u Teksasu Stefani Vuds (28), Eli Keradmand (33) iz Virdžinije, Eli Elizabet Bardfild, majka četvoro dece iz Ilinoisa, Ema Dilejni Henkok (26), bivša zamena profesora Srednje škole Velston u Oklahomi, Heder Her (33), profesorka Srednje škole Brajant u Arkansasu i Hejli Klifton Karmak (26) iz Vejnsvila samo su neke od profesorki koje su se našle u medijima poslednjih meseci nakon što su uhapšene.

Ema Dilejni Henkok je u poruci 15-godišnjaku u oktobru 2022. tražila da joj pošalje “školski zadatak”, ali je – prema optužnici – dobila fotografiju tinejdžera bez majice preko “Snepčeta”.

– Sad šaljemo polugole slike? – upitala ga je u poruci.

– Ne znam, jel šaljemo? – odgovorio je tinejdžer.

– Hoćeš da izgubim posao zbog tebe? – upitala ga je profesorka.