Izbor UrednikaVesti

Gordana srela Kujtima nekoliko sati prije napada: Pomogao mi je nositi vrećice, razgovarali smo

Smiješio se i čak mi pomogao nositi vrećice iz trgovine. Bilo je to oko dva popodne. Ja sam izašla sama iz lifta s vrećicama, a on je silazio niz stepenice. Potrčao je prema meni da mi pomogne. Rekla sam mu da mogu sama, ali je inzistirao da mi odnese vrećice do vrata stana. Činio se sretnim, nasmijanim. Malo smo razgovarali, sve je izgledalo normalno – ispričala je Fejzulaijeva susjeda Gordana Nikolić (68).

Kad ga je zadnji put vidjela, na sebi je imao crne, šire hlače i majicu s kapuljačom, što ukazuje da se u međuvremenu vratio u stan i presvukao u bijelo. Nikolić dodaje kako joj je zlo kad se sjeti da je živjela pored terorista.

Ostali susjedi kažu kako nikada nisu bili u njegovom stanu, no da pretpostavljaju kako se radi o malom jednosobnom stančiću.

– Oko tri popodne toga dana vidio sam ga u blizini zgrade s dvojicom muškaraca s bradama, izgledali su religiozno – rekao je jedan susjed te dodao da je Fejzulai bio povučen i također vrlo religiozan.

– Strašno je to što je živio tako blizu svih nas. Sve do nedavno sam svaki dan viđala ljude odjevene u islamsku odjeću kako se okupljaju u jednoj sobi u zgradi nasuprot naše. Ne znam je li Fejzulai tamo išao, ali ti susreti su se počeli održavati prije godinu dana, ali zadnjih tjedana ih nisam vidjela – ispričala je susjeda Sylvia Nemeth.

– Spoznaja da je pored vas živjelo čudovište te ubije, kazao je jedan od susjeda.

Dnevnik.ba