Izbor UrednikaTopZivot i Stil

ISPLIVAO TINDER ZA PRAVOSLAVCE! Nova stranica vam OMOGUĆAVA DA UPOZNATE partnera ZA PRAVOSLAVNI BRAK!

Postoje i ovakvi tipovi sajtova koji naplaćuju svoje usluge, jedan od takvih je LoveOrthodox.

Kako je pandemija koronavirusa zatvorila sva ona popularna mesta za izlazak, mnogi se okreću društvenim mrežama i aplikacijama kako bi našli svog životnog partnera.

Aplikacije za upoznavanje kao što su Badoo, Tinder i mnoge druge bivaju sve popularnije, te ne čudi da veliki broj ljudi iz Srbije i okružnih zemalja koriste iste.

Postoje i oni kojima se takve aplikacije ne dopadaju, da li zbog ljudi, njihovih fotografija ili zbog nečeg drugog, to ne znamo ni sami. Zato se da primetiti porast specijalizovanih sajtova za upoznavanje. Svoje mesto na internetu su našli i pravoslavci! U Rusiji su veoma popularni sajtovi za upoznavanje radi pravoslavnog braka. Tako možete da naiđete na portale i forume kao što su Azbuka vernosti, PIF Club (klub Petra i Fevronije), Prihozhane i mnogi drugi. Ti sajtovi ističu da su oformili mnogo pravoslavnih zajednica.

Kakva je situacija kod nas?

Bolja nego što mislite, zaista postoji veliki broj sajtova za upoznavanje. Veoma su popularni forumi, Facebook stranice, pravoslavne društvene mreže… Kako prenosi Alo, vizija foruma „Upoznavanje radi hrišćanskog braka“ i sličnih stranica je „Daj, Bože, da se Srbi umnože i obože“.

Administratori sajta Upoznavanje radi crkvenog braka nastalog 2009. godine ističu da su žene otvorenije za upoznavanje: “Veoma se pazi kako se komunicira, jer se ne dozvoljava ni najmanja vulgarnost. Iako se prijavljuju i žene i muškarci jednako, imamo utisak da su žene otvorenije. Taj deo sajta je sakriven od javnosti i potrebna je posebna prijava da se do njega dođe. To što radimo nije ništa novo, jer u Rusiji postoji nekoliko takvih sajtova koji spajaju ljude bez posrednika. Mi im omogućavamo da se oslobode. Sam cilj jeste da svi zajedno uđemo u liturgiju koja je jedina istina u crkvi i kroz koju ona dobija svoj identitet” – ističu administratori sajta.

Na internet stranici KANA za upoznavanje ističu: “Misija projekta „KANA-ka natalitetu“ je stvaranje najboljih uslova za upoznavanje, sa ciljem zasnivanja porodice u hrišćanskom braku. Iskustvo, posvećenost, istrajnost, kao i želja da se ostvari cilj, rezultirali su desetinama brakova za veoma kratko vreme. Kao nasušna potreba, samostalni projekat „KANA-ka natalitetu“ nastao je i razvio se od nekadašnjeg podforuma „Kana Galilejska“ u okviru sajta Pouke.org”. Treba istaći da su Pouke isto to radile, sve dok se nisu ugasili.

Postoje i ovakvi tipovi sajtova koji naplaćuju svoje usluge, jedan od takvih je LoveOrthodox. Na njihovom portalu smo našli i cenovnik, tri meseca koštaju 3.600 dinara, šest meseci je 7.000, dok je godinu dana 10.000, ali ističu da će refundirati iznos članarine za sve one koji dokažu da su se upoznali preko njihove platforme i zvanično venčali u pravoslavnoj crkvi. Oni su obrazložili i zašto je njihova stranica za upoznavanje samo za pravoslavce.

„Tradicionalne vrednosti i religiozna verovanja postaju za mnoge ljude sve važnija, zato što primećuju da u vremenima nestabilnosti i nesigurnosti, vera i pripadnost Crkvi čine jedino čvrsto i stabilno usidrište. Bračna sreća i porodična postojanost, prema brojnim iskustvima, imaju veću mogućnost uspeha ukoliko partneri imaju zajedničku versku i religioznu osnovu.Trajnost braka, uglavnom do smrti, zavisi pre svega od toga da li supružnici, muž i žena , zadržavaju autentičnost svoje ličnosti. To znači da nijedno od njih dvoje ne treba da čini fundamentalne kompromise radi braka, koji pre ili kasnije postaju teret za dušu. Žrtvovati veru i identitet zbog partnera može izazvati unutrašnje nemire i frustracije na duži vremenski period. Iz tog razloga, želimo da pružimo platformu i pomognemo onim pravoslavnim hrišćanima koji tako osećaju i kojima je vera važna, da u ovom okruženju pronađu ljubav za čitav život. Ukoliko Vam pripadnost Pravoslavnoj crkvi i vrednosti koje ona zastupa nisu važne, preporučujemo da nađete druge načine, van naše platforme, za pronalaženje partnera“ – stoji na LoveOrtodox stranici.

Stranica KANA ističe da su vaši podaci zaštićeni, te da niko drugi neće moći da ih vidi jer ih vi kontrolišete, a koliko smo mi videli za registraciju su vam potrebni najosnovniji podaci kao što su mejl, ime i prezime.