TopZivot i Stil

Istraživanje potvrdilo biblijsku istinu o nastanku sveta?

Jedno istraživanje iz Australije, prema navodima naučnika, sugeriše da je deo biblijske priče o nastanku sveta istinit.

Naime, prema navodima lista „Dejli ekspres“ (Daily Express), naučnici su istraživali komad stene koji su pronašli u Pilbari, na severozapadu Australije, a koji je svojevremeno ležao na dnu okeana pored hidrotermalnog otvora.

U sastavu ove stene nalaze se tragovi drevnog sveta, kroz odnos izotopa između kiseonika-16 i kiseonika-18, koji je tokom istorije trebalo da ostanu stabilni, ali je sada otkriveno da su postali teži. Bosvel Ving, sa Univerziteta u Kolorado Bulderu, kaže da to implicira da se procesi koji uzimaju kiseonik-18 iz sistema nisu desili, što znači da su kontinenti i dalje bili potopljeni tokom prvobitne ere planete. To znači da nije bilo kopna. Na pojedinim mestima su samo vrhovi izvirivali iz vode, a kontinenti su se formirali mnogo kasnije tokom tektonskih pokreta.

Ovo otkriće tako implicira da je Biblija u određenom pogledu istinita i to u delu Knjige postanja koje opisuje da je Bog stvorio svet. Kako se navodi, Knjiga postanka je prva knjiga Biblije i govori o tome kako Bog stvara svet za šest dana.

Poglavlje 1: 9 glasi: „A Bog je rekao: Neka se voda pod nebom skupi na jedno mesto i neka se pojavi suva zemlja. I bilo je tako.“

Naučnici međutim tvrde da je Zemlja bila pod vodom pre oko 3,2 milijarde godina, a da se kopno formiralo narednih milijardu godina, dok Biblija navodi da je taj proces trajao tri dana.

Profesor Ving je takođe priznao da je u njihovim interpretacijama postojao element nagađanja.

IZVOR: B92