Izbor UrednikaVesti

KO SU ŽRTVE POKOLJA U NICI Upravnik crkve koga su svi voleli, baka koja je poranila na molitvu i žena koja je izrekla POTRESNE POSLEDNJE REČI

Tri osobe su ubijene u terorističkom napadu u crkvi u Nici. Dvoje ljudi, muškarac i žena, ubijeni su unutar bazilike Notr-Dam, u srcu grada. Treća žrtva je žena, koja je teško povređena nekako uspela da pobegne u obližnji kafić, ali je tamo podlegla povredama.

Prva od tri žrtve je žena stara oko 70 godina, koja je ovog četvrtka došla na molitvu već pri izlasku sunca. Pronađena je zaklana, „praktično obezglavljena“, u blizini bazenčića sa svetom vodom u crkvi, rekao je policijski izvor za Figaro.

Upravnik crkve, muškarac star oko 45 godina, takođe je ubijen u crkvi tokom napada, prema rečima sveštenika Filipa Asoa.

Objavljeno je njegovo ime Vensan i rečeno da je otac dvoje dece i da je deset gdoina radio u crkvi.

– Bio je običan momak, u dobrom smislu te reči: fin, otvoren – rekao je Žil Florini, stariji paroh Nice.

I parošane je potresla vest o njegovom ubistvu.

– Bio je uvek smiren, posvećen crkvi, pažljivo slušao i pomagao sveštenicima – rekli su lokalni stanovnici.

– Dobro smo ga znale, ovo je strašno, bio je dobar čovek – uplakane su pričale žene iz parohije.

Recite mojoj porodici da ih volim

Druga žena, stara oko 30 godina, izbodena je nekoliko puta. Policijski izvor je rekao za „Figaro“ da je ona uspela da pobegne napadaču, nakon što je teško povređena.

Zatim se sklonila u obližnji bar. Prema svedoku, koga citira BFMTV, pre nego što je podlegla povredama, rekla je: „Recite mojoj porodici da ih volim“.