Vesti

Lukašenko: Panika i psihoza mogu više da nam naškode nego sam koronavirus

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko osudio je „psihozu“ vezanu za pandemiju bolesti COVID-19 navodeći da bi svet mogao da pati mnogo više od „panike“ nego od koronavirusa.

„Ovaj koronavirus ne mogu okarakterisati drugačije nego kao psihozu i nikad od toga neću odustati“, rekao je Lukašenko na sastanku sa zdravstvenim i bezbednosnim zvaničnicima zemlje.

„Apsolutno sam ubeđen da je to još jedna psihoza od koje će neko profitirati, a neko patiti. Panika može mnogo više da nam naškodi nego sam virus“, rekao je on.

Lukašenko, koji je na vlasti više od 25 godina, je još u ponedeljak pozvao stanovništvo da ne paniči nego da radi na zemlji i da voze traktore, zato što „traktor leči sve“.

On je objavio da je odlučio da uvede karantin za školske ustanove u zemlji koja je takodje pogođena koronavirusom i gde je do sada zaraženo 37 ljudi, prema zvaničnim podacima.

„Tamo gde smo počeli da se ohrabrujemo, okupljamo ljude i stavljamo u karantin niko nije bio bolestan. Svi su se pokazali dobrog zdravlja“, rekao je beloruski predsednik i upozorio da preterani karantin ne daje rezultate.