Vesti

Masnice i podlivi na licu: Aleksandru je napao migrant naoružan žiletom! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

U Srbiji je trenutno u toku onlajn kampanja ponižavanje žrtava migrantskih napada u kojima ih botovi optužuju da lažu, šire mržnju i ksenofobiju, a izloženi su i sistematskim pretnjama da će biti tuženi ukoliko govore šta im se desilo, pa tako žrtve vse češće iz političkih razloga odlučuju da ne pričaju o nasilju.

Jedan migrant uhapšen je u nedelju uveče pošto je napao ženu na Dorćolu.

Ekonomski imigrant je prišao ženi na ulici i napao je. Kada je on pokušala da se skloni od njega, on ju je gurnuo, a zatim udario dva puta pesnicom.

Od udarca žena je pala, a on joj je strgao slušalice sa ušiju.Ubrzo se na licu mesta pojavio ženin suprug koji je pozvao policiju. Policija je uspela da pronađe migranta i privede, a on je kod sebe imao žilet.

Ubrzo nakon što su postavljene fotografije, oni su i uklonjene sa Fejsbuka.

Evo šta je Aleksandra napisala na svom profilu pre nego što je fotografija obrisana:

MIGRANTI. piše aleksandra ignjatovic: “Danas izgledam… ovako. Za to se pobrinuo izbeglica, Marokanac, prošle noći oko 23:15 na uglu Dunavske i Dubrovačke ulice (Dorćol).

Ne, nisam dobro posle dva udarca pesnicom u glavu.

Da, uhvatili su ga… ali, on će za par dana opet biti na ulici.

Ne osećam više fizički bol, ne osećam strah, ni bes… samo beskrajnu tugu, jer ovo je nekada bio moj Beograd, moj Dorćol. Rodni grad mojih baba, deda, oca, majke, mog muža, sina, mene…

Nekada.

Zašto smo ovo dozvolili???

Foto: Facebook

Fotografija napada je obišla društvene mreže, a naišla je i na niz podrugljivih komentara kao i etiketiranja da se radi o ksenofobiji (fobiji koju ni jedna asocijacija psihijatara nije svrstala na spisak fobija jer ne postoji).

Nekoliko sati kasnije Aleksandra je uklonila status kako kaže jer ne želi da se „pretvori u političko prepucavanje“. Pored toga  napisla je i da je saznala da napadač ide u zatvor na 30 dana, što kako ovenjuje nije rešenje, ali je bolje nego što je očekivala.

Ovo nije prvi primer onlajn malteretiranja žrtava, pa je tako stanovnik batrovcima Zoran Radmilović brutalno vređan od strane organizovanih botova, zato što je javno progovorio o napadu kada su ga migranti kamenovali.

Nazivan je srpskim g*vnetom, mrziteljom, lažovom i prevarantom iako je novinarima pokazao nalaze iz bolnice i zapisnik iz policije da se napada desio.

Izvor: Dnevna Gazeta/Informer/Telegraf