Izbor UrednikaTopZivot i Stil

MESTO LjUBAVI BOŽJE: Svedočanstvo Tatjana koja je doživela čudo u manastiru Tumane

SREDNjEVEKOVNI manastir Tumane kod Golupca sigurno je jedan od najposećenijih ne samo u Braničevskom okrugu, već i u celoj Srbiji.

Tatjana Srdić, koja sa suprugom Srđanom živi u Ljubljani, a oboje su iz Mrkonjić grada, Republika Srpska, svedoči o tome da su se tri godine nadali naslednicima. Za to vreme ona je imala tri trudnoće i nijednu nije mogla da iznese do kraja.

– Dana 1. januara 2020. godine prisustvovali smo molitvi u manastiru Tumane. Nakon molitve krenuli smo kući puni vere i nade, da će sveci uslišiti naše molitve. Saznali smo da su naše molitve uslišene nakon mesec dana. Dana 6. septembra 2020. dobili smo kćer i nazvali je Sofija – svedoči Tatjana.

RUŠEN DO TEMELjA

Manastir Tumane podignut je u 14. veku, uoči Kosovskog boja, i posvećen je svetom arhangelu Gavrilu. Tokom Prvog i Drugog srpskog ustanka bio je spaljen, a obnovljen je za vreme vladavine kneza Miloša Obrenovića. Srušen je miniranjem do temelja 1910. godine, da bi 14 godina kasnije bio ponovo sagrađen.

Ivica Vasiljević iz Užica došao je u Tumane da se pomoli za svoju devojku Zoricu Čančarević, koja je obolela od kancera želuca. Čekala je na operaciju kojom bi joj se uklonio deo želuca zahvaćen tumorom. Na sam dan operacije, Ivica se pomolio za njeno zdravlje. Pri povratku kući, tvrdi da je dobio poziv od doktora da tumor nije bio maligan.

Nakon toga su ponovo došli u manastir da se zahvale čudotvorcima Zosimu i Jakovu.

Ovo su samo neka od brojnih svedočenja vernika sabranih u knjizi od koje će sav prihod nakon prodaje biti ustupljen u humanitarne svrhe.

izvor: NOVOSTI.RS