Izbor UrednikaTopVesti

Migrant pretukao baku, Tadičev i Vučićev potrčko Nebojša Krstić i poslanica SNS Ljiljana Malušić traže da se Srbija naseli migrantima (VIDEO)

POTRESAN video dolazi iz Tuzle. Naime juče je u naselju Sjenjak u Tuzli oko 14:45 sati zabeležen incident u kojem je učestvovao migrant.

Nakon incidenta usledila je intervencija službenika PS Istok – PU Tuzla koji su uhapsili nasilnika i o svemu obavestili dežurnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

– Nakon lišavanja slobode migrant se takođe žalio na bolove zbog navodnih tuča u kojima je učestvovao od ranije pa je i on upućen u UKC Tuzla na lekarski pregled. Sve dalje mere i radnje u vezi ovog slučaja preduzeće OKP PU Tuzla u saradnji sa dežurnim tužiocem, kazala je portparolka Uprave policije MUP-a TK, Amra Kapidžić.

olitičar Nebojša Krstić nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, danas poznat po bliskim vezama sa režimom Aleksnadra Vučića izneo je ekstremistički stav da migranti trebaju da nasele srpska sela.
 
„Bolje naseliti prazna sela migrantima koji žele da se bave poljoprivredom, nego da zemlja bude napuštena“  okačio je na Tviteru Krstić koga preti etikete glasnogovornika SNS. 

Komentari na društvenim mrežama na Krstićevu izjavu su mahom negativni, građani podsećaju Nebojšu Krstića na činjenicu da su Englezi isto tako primili migrate, a danas su nacionalna manjina u Londonu, dok je ista sudbije zadesila i Belgijski Antverp. Neki osporavaju Krstićevu predrasudu da će migranti raditi na našim selima jer evropske zemlje imaju veliki problem sa migrantima koji ne žele da rade već žive od socijalne pomoći.

„Da li se ti sećaš Krstiću masovnih silovanja žena u Kelnu za novu godinu koje su počinili ti Vučićevi i Merkelini migranti, da li si video naslove i snimke napada na žene u Obrenovcu i širom Srbije. Ti se ne brineš, tvoja porodica će biti bezbedna“ napisao je jedan građanin.

Jedan korisnik kaže da se radi o diskriminaciji po rasnoj osnovi, jer ne mogu migranti samo na osnovu porekla dobijati kuće, dok brojni građani Srbije nemaju rešeno stambeno pitanje.

Sam sporazum direktno ograničava ljudsko pravo na slobodu govora, jer se pod izgovoro borbe protiv „ksenofobije“može sprovesti politička represija nad neistomišljenicima. Pored toga sve asocijacije psihjatara u svetu su odbile da ksenofobiju svrstaju na spisak fobija, jer je sa stanovišta struke nemoguće imati fobiju prema stranici, što implicira da se radi o para-psihjatrijskom pojmu.

Stav Krstića se podudara sa izjavama Aleksandra Vučića da njegova vlast planira da nadoknadi mlade koji odlaze iz zemlje sa prilivom migranta, dok je poslanica SNS Ljiljana Malušić poručila da migrantima treba dodeliti napuštene kuće po Srbiji.

Potpisivanje pakta UN predstavlja kontinuitet sa politikom vlade Srbije, jer je predsednik Srbije, a ujedno i predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio da država ima plan da ostvari nulti migracioni saldo to jest da desetine hiljada mladih koji odlaze iz zemlje zamene migrantima o čemu je i javno govorio na pres konferencijama.

„Što se tiče migrantornih kretanja 2028 do 2030 ćemo imati nulti migracioni saldo, imaćemo jednak broj emigranta i imigranata u Srbiju. Posle 2030 imaćemo veći broj imigranata nego emigranata iz Srbije“ rekao je Vučić u martu ove godine.

Pored plana Vučića za masovno naseljavanje migranata, poslanica SNS Ljiljana Malušić je prilikom donošenja novog zakona o azilu kojim je olakšana masovna migraciju u našu zemlji, a Srbija se obavezala da iz novca poreskih obveznika finansira socijalnu pomoć za azilante, saopštila da njena vlast planira da deli besplatne kuće migrantima.

„Svako ima neku praznu kuću, toliko ima praznih kuća po Srbiji mislim na desetine hiljada, i lepo natalite nam je pao mislim da smo jedna od zemalja koja je pri kraju lestvice u Evropi“ rekla je Malušić o planu da se migranti masovno naseljavaju po Srbiji.


Nekada neisprovocirano nasilje u miru, može da zaseni najgore ratne zločine, a najveći problem zločina je njihovo zataškavanje i medijsko skrivanje posledica od javnosti.