Vesti

Migranti su me napali bilo ih je trojica, jedan me je zgrabio i onda…

Posle incidenata u Nišu i Vranju koje su izazvali ekonomski migranti, tokom vanrednog stanja incidenti nisu zaobišli ni glavni grad.

Tema migrantskog nasilja iz nekog razloga ne interesuje velike medije u Srbiji, pa su društvene mreže uprkos sistematskoj cenzuri još uvek jedino mesto gde ljud mogu da se požale.

Beograđanka Ivana Jezdić, odlučila je da sa svoji prijateljima podeli događaj koji se desio juče, a vinovnici problema u migranti žive u našoj zemlji.

Neprijatan dogadjaj juče, u prepodnevnim satima, u Beogradskoj ulici, mirnoj i gotovo bez ljudi…Presrela su me trojica migranata, bahati i bučni, pokušali su da me spreče da prođem, jedan me je povukao snažno za ruku i gurnuo. Jedva sam se odbranila. Ne mogu još uvek da verujem.

Ovako Ivanini prijatelji komentarišu događaj:

-Zao mi je to sto se desilo! Nadam se da ces to brzo da ostavis iza sebe. I da ti se ne desi ikada ista ni priblizno slicno vec samo lepe stvari!

-Boze me sacuvaj! Nadam se da ste prijavili te skotove! Cuvajte se moja I vana.

-Strašno,nadam se da će ovo videti oni koji su zaduženi za bezbednost građana.

-Vreme je za ozbiljnu reakciju dok nasilje ne postane svakodnevnica.

-To je strasno, treba preduzeti hitne mere na nivou drzave.

-Sad videla! Ne mogu da verujem!

-Šta sve može čoveka da zadesi!?

-Joj,sta je ovo?Zlo ,na svakom koraku!Sta se desava sa covecanstvom?Takav stres ostavlja dubok trag u nasoj svesti!Ivana,draga moja,ovo je ludo vrema za sve nas! Moramo se izvuci iz ovog ludila ali nesto nam slabo ide.

Migrant iz Pakistana izazvao je pometnju u niškoj gradskoj opštini „Crveni Krst“ gde se slučajno našao smatrajući da je ušao u sedište istoimene humanitarne organizacije. Kako saznajemo, njemu je bila potrebna zdravstvena pomoć pa je, verovatno prepoznavši natpis, smatrao da je došao na pravo mesto. Više o tom događaju možete videti klikom OVDE.

Izvor: Vestdana.rs