Izbor UrednikaVesti

NEĆEMO DOZVOLITI PREBIJANJE NAŠIH LJUDI – Beogradom noću šetaju građanske patrole, protiv migranata (FOTO)

Nakon serije napada, prebijanja i pljački građana Srbije od strane ekonomskih migranata i azilanata, zbog nemara države Beograđani su spremili odgovor.  

Na društvenim mrežama pojavile su se slike i objave prvih patrola protiv nasilnih migranata po uzoru na one koje postoje u zemljama zapadne Evrope.

„Upravo smo obisli deo Gradjanskih Patrola koje smo veceras prvi put i aktivirali…Njih nismo fotografisali da ih oni koji su protiv nas ne bi napadali. Oni su veceras postavljeni na nekoliko lokacija a cilj je povecanje bezbednosti…Ne rade niti ce raditi policijski posao…vec ce samo obavestavati policiju o uocenim desavanjima na terenu“ objavio je na Fejsbuku Centar za bezbednost DBA Srbija.

Kako ističu reakcije građana su pozitivne i dugo su čekali da neko preduzme prve korake u borbi protiv ovog vida nasilja nad lokalnim stanovništvom.

„Večeras su Gradjanske Patrole na lokacijama gde se okupljaju migranti i na lokacijama gde su ceste provale…Gradjani ih pozdravljaju…iznose caj i kafu“ stoji u objavi.

Kako aktivisti protiv nasilja ističu, svesnu sa da će biti napadani zbog svog rada, ali naglašavaju da su protiv njih samo oni koji podržavju kriminalne radnje migranata i imaju korist od biznisa koji prati ilegalna migracija.

Znamo da će nas napadati samo oni koji podrzavaju kriminalne radnje i sve ono loše što rade migranti…Mi smo tu da pomognemo nasim gradjanima i policiji – zaključuju u Centru DBA.

Juče je u Beogradu pretučen jedan naš sugrađanin lopatama od strane migranata, a NVO koje podržavaju migraciju kao i vladajuća koalicija okupljena oko SNS i Aleksandra Vučića ponovo je prećutala napad.

Izvor: dnevnagazeta.com