Vesti

„NJEGOV JEDINI GREH JE BIO…“ Ispovest oca muškarca ubijenog u ratu kotorskih klanova pokazuje koliko se LAKO GUBI GLAVA na ulicama Crne Gore

„Najveći greh nedavno ubijenog Andrije Gazivode (30) je taj što se družio sa „dva momka koji su imali problem“ i što je majku jednog od njih – Vukana Vujačića, odvezao na Kosovo da vidi sina“, rekao je otac ubijenog, Vaso Gazovda crnogorskim medijima.

– Istina je, to sva policija crnogorska zna i ja to ne krijem, on (Andrija) se kao momak družio sa neka dva momka koji su imali problem. Njegov je najveći greh što je sreo majku jednog od tih momaka i poveo je na Kosovo da vidi svog sina i morao je zbog toga da pogine i da bude ubijen – rekao je Vaso Gazivoda podgoričkim“Vijestima

Tridesetogodišnji Cetinjanin ubijen je sa više hitaca 17. februara ispred teretane koja se nalazi u prostorijama Sportskog centra „Lovćen“ u Podgorici.

Andrija Gazivoda

– Ko će sutra mene, i u koji klan da stavi ako krenem da vratim Dukađinijev zakon. Možda neću biti živ, ali da vidim u koji klan će da me postave. Ja mojeg Andriju ne mogu vratiti, a ni preboleti – kazao je Vaso Gazovoda.

Demantovanje nadležne policije, inspektora i tužioca

Šef cetinjske policije Igor Popović saopštio je u tamošnjem parlamentu da su ubistva Gazivode i Cetinjanina Petra Muhadinovića (51) posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

Dan kasnije demantovao ga je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

– To je kazao Popović, a ja vam, kao GST, kažem da mi nemamo indicija da su Gazivoda i Muhadinović ubijeni u sukobu organizovanih kriminalnih grupa. Ova lica nisu bila ni interesantno bezbednosna lica, a kamoli da su bili članovi organizovanih kriminalnih grupa. Za to nemamo saznanja, što sada ne znači ništa, ali znači da se to do tada ne može ništa saopštiti – rekao je Katanić.

Katnićevo mišljenje, međutim, ne deli šef Sektora kriminalističke policije Enis Baković, koji je kazao da veruje Popoviću:

“Naša operativna saznanja govore da se radi o posljedici sukoba organizovanih kriminalnih grupa”, rekao je on.

Navodne članove kavačkog kriminalnog klana – Vujačića, Igora Mašanovića i Maria Miloševića policija i tužilaštvo sumnjiče za ubistvo Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Đuričković je bio kum prve žrtve kokainskog rata – Gorana Radomana i brat od strica Gorana Đuričkovića, koje je policija označavala kao članove „škaljarskog“ kriminalnog klana.

Radoman je likvidiran 19. februara 2015. godine u Beogradu, a u Budvi je 27. oktobra iste godine, hicem iz snajpera, ubijen Goran Đuričković.

Gazivoda je nekoliko noći nakon što mu je ubijen sin, snimao kako „radi“ cetinjska policija. Uz te snimke, koje su na društvenim mrežama objavili članovi porodice Gazivoda, napisano je da policija spava. Tražili su i smjenu tamošnje policije.

Odgovarajući novinaru Petru Komneniću, Baković je 5. marta, gostujući na „TV Vijesti“, kazao da policija nije spavala i da se to ne vidi na snimku. Rekao je i da jedan policajac nije bio u službenom automobilu koji je Gazivoda snimao.

Otac ubijenog tridesetogodišnjaka rekao je da ga je šef Sektora kriminalističke policije izjavom u emisiji Načisto „povredio kao roditelja“.

– Rekao je da nije tačno da je policajac spavao. Na protesnom skupu Građanskog pokreta URA, gledali su par stotina građana, prišao sam jednom od komandira OB Cetinje i pitao ga da li je odgledao CD. Rekao je da jeste. Na moje pitanje da li je nešto uradio po tom pitanju, je li suspendovao nekog, slegnuo je ramenima i rekao: „Evo, čovek koji stoji pored Vas je čovek koji je spavao“. Policajac je samo pognuo glavu i nije progovorio ni reč. Jednu reč nije progovorio, znači priznao je da je spavao – rekao je otac Vaso Gazivoda.

On je „Vijestima“ dostavio snimak sa Cetinja, objašnjavajući da je dva i po sata snimao policajce.

Podsećamo, ubijeni Andrija bio je poznat Crnoj Gori kao podvodni ribolovac, a sudeći po onome što je objavljivao na društvenim mrežama osvajao je projna priznanja na takmičenjima, pri čemu se ne isključuje mogućnost na to da na neki način bio upleten u rat škaljarskog i kavačkog klana.