Izbor UrednikaTopVideoZivot i Stil

NLO sakriven između santi leda?! Ovo su 4 MRAČNE MISTERIJE koje krije Antarktik! (VIDEO)

Hladan, udaljen i negostoljubiv Antarktik je kontinent čija je površina velika kao SAD i pola Kanade zajedno predstavlja jednu od najvećih misterija na Zemlji.

Prvi istraživači su na ledeni kontinent došli pre oko 200 godina u potrazi za kitovima, a od tada je Antarktik postao prava riznica znanja – od kojih su neke poznate javnosti, a neke ne. Taj najhladniji kontinent na Zemlji sa prosečnom temperaturom od -55 °C je mesto sa najmanje kiša, ali jakog vetra – zabeležen je vetar brzine 327 kilometar na sat.

Slojevi leda kriju brojne tajne, a navodno su ispod njega na Anktarku otkrivene ruševine drevnog grada. U 2002. je cela ekipa kalifornijske televizije nestala na tom nemilosrdnom kontinentu. Iako tela nisu pronađena, iza njih je ostao čudi trag – snimak i priča o antičkim ruševinama. Misiju su nakon toga sproveli i američki marinci. Džonataan Grej arheolog iz Vorld edukejšn Riserča rekao je kako mornarica namerno ne objavljuje pronađeni snimak.

Nalazište je oko 160 kilometara zapadno od stanice Vostok, a izvori iz mornarice tvrde kako nije reč o drevnom gradu, već o napuštenoj rupi za snabdevenje Nedavno je operacija NASA operacija Ajs bridž na Antarktiku otkrila ono za što neki stručnjaci veruju da je dokaz postojanja drevnog grada koji se nalazi oko 2,3 kilometra ispod leda. Struktura je piramidalnog oblika.

Podzemne baze

Na Gugle Erthu se mogu videti dva velika ulaza koja se produžuju ispod površine Antarktika i leda u blizini obale. Ruski su naučnici krenuli u istraživanje i na ledenom kontinentu pronašli ostatke onog što smatraju tajnom nacističkom bazom koja je izgrađena 1942.

Nalazi se na ostrvu Aleksandra Lend, a u njoj su zatekli 500 predmeta poput municije, rezervoara za gorivo i dokumentacije. To je, naravno, odmah na noge diglo brojne teoretičere zavere koji već decenijama tvrde da su nacisti na Arktiku imali tajne baze u kojima su razvijali supermoćna oružja uz pomoć vanzemaljskih tehnologija ili čak da se tamo posle rata sakrio glavom i bradom – Adolf Hitler.

Prema jednoj od tih teorija, nacisti su 1938. godine na Antarktiku poslali veliki tim sastavljen od naučnika, vojnika i građevinara. Njihovo je odredište bio Kvim Mod lend gde su, kaže popularna priča, pronašli ogromnu mrežu toplih podzemnih reka i pečina. U najvećoj od njih nacisti su sagradili „Bazu 211“ poznatu i kao „Novi Berlin“.

Osim naučnika koji su radili na tajnoom superoružju, tamo su smeštena i brojna tajna društva, sve od Tule do Iluminata. Neki idu toliko daleko da tvrde da je baza i danas u funkciji, a tajna društva u njemu i danas samo čekaju pravi trenutak za uspostavu tzv. „Novog svetskog poretka“.

Pad NLO-a

Budući da je kontinent poprilično izolovan, za svakog ko želi da bude neopažen je idealno mesto za sletanje. Valentin Degterev tvrdi kako je pronašao UGO (neidentificirani prizemljeni objekat) na ledenom kontinentu putem Gugl Ertha.

Slika prikazana na Gugl Erthu prikazuje ono što se čini kao četiri tenka koja, a Degterev je pretpostavio kako se radi ili o vanzemaljskoj letelici koja je sletela tamo, ili o oborenom NLO-u kog čuvaju četiri tenka. Na slici ono što bi trebao da bude NLO tek malo viri iz leda, a teoretičari zavera tvrde kako je u obliku diska i veličine oko 60 metara.

Operacija Hajdžamp

Vreme radnje je 1947, a oko 100 podmornica nemačke flote kao i visoki predstavnici SS-a odjednom nestaju. Gde su pobegli, sakrili se, što se s njima dogodilo?

Iste te 1947. američki admiral Ričard E. Bird poveo je oko 4000 vojnika, nosač aviona, podmornice itd. u operaciju hajdžamp, svojvrsnu invaziju na Antarktik. Nakon dva meseca operacija je otkazana, navodno zbog brojnih smrti i neljudskih uslova, ali teoretičari zavera smatraju kako je to samo opravdanje i da su vojnici bili dobro pripremljeni i obučeni. Tako tvrde da je admiral zapravo naišao na jak otpor nacističkih “letećih tanjira”.

Najviše polemika izazvala je izjava admirala čileanskim novinama u kojima je on upozorio kako bi SAD trebale napraviti mere zaštite protiv mogućnosti invazije zemlje od strane neprijateljskih letelica koje dolaze iz polarnih oblasti. Admiral je objasnio da ne želi nikoga da uplaši, već da je to okrutna realnost da u slučaju novog rata SAD može biti napadnuta od strane letelica koje lete sa jednog ili oba pola.

– Moram da upozorim moje sugrađane da je došao kraj vremenu kada smo mogli napraviti utočište u svojoj izolaciji jer smo smatrali da smo na sigurnoj udaljenosti od opasnosti zbog okeana koji nas okružuju i geografske udaljenosti, i da su polovi garancija naše sigurnosti – rekao je tada Bird.