Izbor UrednikaTopVesti

NOVI NARKO-BOS OPERIŠE NA MEĐI MEKSIKA I SAD: Ljudi El Amarilja vode krvavi rat za neobezbeđeni deo granice (VIDEO)

Jedan čovek vodi napade kartela Los Zetas u jednom pograničnom regionu Meksika i SAD dok se bore sa suparnicima za puteve trgovine drogom i unosnim poslom krađe goriva.

Te kartelske snage povezane su sa nekoliko napada na policijske jedinice, uključujući ubistvo šefa policije koji je podržao suparničku organizaciju.

Brejtbart Teksas se konsultovao sa američkim izvorima za sprovođenje zakona koji posluju u Meksiku kako bi saznao više o regionalnom lideru iz frakcije Kartel Del Noreste iz Los Zetas-a.

Vođa frakcije poznat je pod nazivom „El Amariljo“ ili „Žuti“. Iako detalji njegovog identiteta ostaju misterija, vlasti s obe strane granice naišle su na njegovo ime dok nastavljaju da istražuju aktivnosti kartela u severnom delu Novog Leona.

Obaveštajni dokumenti trenutno identifikuju El Amarillja kao čoveka zaduženog za konvoje CDN-Los Zetas. Konvoji putuju iz Nueva Leona i ulaze u Tamaulipas ​​s juga da bi izvršili napade u okviru tekućeg rata sa frakcijom zalivskog kartela.

Veruje se da snage El Amarilja stoje iza napada na Franciska Leonideza Kruza, šefa policije u gradu Doktor Kos. Kako je Brajtbart izvestio, šef je poginuo dok se borio u zasedi od oklopnih vozila kartela. Izvori iz zakona ukazuju da je Leonidez Kruz podržao Zalivski kartel pre njegovog ubistva.

Ćelije CDN-Los Zetas na zemlji primaju naređenja od El Amariljo. Takođe nadgleda njihovu opskrbu oružjem, vozilima i taktičkom opremom. Dok je El Amariljo zadužen za odbranu novostečenih teritorija, vlasti nisu potvrdile da li je on povezan sa otkrićima unakaženih tela kartelnim porukama otkrivenim u pograničnim gradovima.

Demaskiranje El Amarilja dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je Brrajtbart Teksas razotkrio Rikarda „Rikija“ Čapu koji je vodio snage CDN-Los Zetas na severozapadnoj granici Tamaulipasa dok je zločinačka organizacija krenula na istok u pokušaju da stekne kontrolu nad neobezbeđenim delom granice sa SAD poznatom kao la Riberena. Taj region, koji je neposredno južno od okruga Star u Teksasu, istorijski je kontrolisao zalivski kartel. Poslednjih meseci, ćelije CDN-Los Zetas počele su da dobijaju znatnu količinu droge i zauzele su neke od koridora koji vode ka Teksasu.

Kurir.rs/Breitbart