Video

Novi Tupoljev biće prava noćna mora za neprijatelje! (VIDEO)

Bombarderu su usavršene performanse i sposoban je da se kreće brzinom do 2.300 kilometara na sat. Može da dostigne visinu od 13.000 metara i pokriva rastojanje od 6.000 kilometara. Kako se navodi, bombarderi Tu-22M3M moći će da nose supersonične rakete, kao i nove krstareće rakete H-32, a poseduju i veštačku inteligenciju.

Sada sa većim rezervoarima ovaj model bombardera moći će da nosi svoje krstareće rakete 2.410 kilometara. Prvi let novog bombardera planiran je za  septembar.

Na predstavljanju aviona za koga kažu da će biti noćna mora za Amerikance, prisustvovali su svi zaposleni koji su radili nja njegovom usavršavanju, kao i komandant Daleke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Kobilaš.

„Mogućnosti ove letelice iznenađuju i daleko prevazilaze sve njene analoge u svetu. Ova mašina ima veštačku inteligenciju“, rekao je komandant daleke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Kobilaš i predsednik Tatarstana Rustam Minihanov i generalni direktor „Tupoljev“ Aleksandar Konjihov.