Zivot i Stil

OTAC RAFAILO NAPAO PETROVIĆA Taj Miroljub kaže da je vino kojim se mi pričešćujemo usmrdelo grožđe! On je sluga satanin!

Čuvenom ocu Rafailu dozlogrdio filozof Miroljub Petrović i njegovo, kako kaže, baljezganje o Crkvi i veri, pa je odlučio da ga proglasi za satanistu koji mora da zaćuti!

Naime, otac Rafailo, sveštenik iz manastira Podmaine u Boki Kotorskoj, koji je već naširoko poznat kako po svojim viđenjima savremenih tokova i stvari, tako i igrica i mnogih ljudskih navika obrušio se sada na kontroverznog srpskog naučnika Miroljuba Petrovića, nazvavši ga sektašem koji je sluga satanin. Predavanja, koja Petrović drži po celoj zemlji, njemu su, kako je naveo, bila i više nego mučna za slušanje, a posebno ga je razbesnelo ono koje je Petrović održao ispred jedne crkve.

– Imali smo šarlatana koji drži predavanje na prostoru naše crkve , a uopšte ne pripada Crkvi, nekakav Miroljub, Dragoljub, Rodoljub ili kako već. Narod ga je slušao i verovao mu, a najgore što ga je pastir tu doveo da truje, da je sam pastir naručivao turu jer to više liči na naručivanje još jedne. On je bez blagoslova, duha, protivan svetim apostolima, ignoriše apostolsko učenje. O čemu on govori, koga propoveda, maknite ga, mičite ga i dovedite onoga koji ga je doveo da objasni što je, a Miroljubu dajte mogućnost da se pokaje. Treba ga uvesti i u crkvu, da zadnji stoji, nek zadnji uzima i naforu. Nek ćuti i nek uči, nek sluša i biće dovoljno za spasenje, a ne katedru da mu damo, katedru svetih otaca – počeo je otac Rafailo.

Nastavio je zatim još žešće da komentariše Petrovića koji inače promoviše „Mojsijev koncept“ i tvrdi da Bog stoji iza njegove misije, a u svojim javnim nastupima izjašnjava se kao „jevrejski pravoslavni hrišćanin“.

– Taj Miroljub kaže da je vino kojim se mi pričešćujemo usmrđelo grožđe, a to je direktni atak na svetinju nad svetinjama. I šta možemo od takvih ljudi da dobijemo, ko njih šalje braćo i sestre, a to je u stvari više nego jasno. Đavo je mnogo brži na obaraču od nas, mnogo brži. Nas jedino duh Crkve i duh apostola može da zaštiti. U suprotnom nećemo odoleti, podleći ćemo iskušenju i provokaciji – kazao je, između ostalog, otac Rafailo.

Inače, u jednoj svojoj knjizi Miroljub Srbe uči da treba da se obrezuju kao što to čine Jevreji i muslimani. On piše:

– Sve do kraja istorije ovog sveta svim ljudima će biti nuđeno da uđu u savez sa Bogom… Treba napomenuti da sam čin ulaska u savez sa Bogom ima svoju obrednu komponentu… Obred ulaska u savez sa Bogom sastoji se iz tri koraka (za muškarce), odnosno dva (za žene): 1. Obrezanje (ovo važi samo za muškarce) 2. Prinošenje žrtve za oproštenje greha na tačno propisanom mestu koje je Bog odredio. 3. Obredno kupanje… Za muškarce koji žive izvan Izraela obrezanje nije obavezno, ali se preporučuje.

Rijaliti je znak katastrofe koja dolazi

Otac Rafailo u jednoj od svojih beseda dotakao se i rijalitija, pa je zaključio je da je u jednog učesnika ušao đavo, te da on ne psuje već „bljuje“, dok su oko njega „razvaljene, mlade žene u sodomskim pozama“.

– Hteli mi to da vidimo ili ne, oni najavljuju nadolazeće katastrofe. To je potop sličan onom iz vremena praoca Noje. Rekao je i Gospod da će tako biti, to su simptomi poslednjih dana. Zrak nade je pokajanje svakog čoveka. U ovom slučaju, pokajanje podrazumeva odstupanje i izlaženje iz tog prostora – zaključuje crnogorski iguman.