Izbor UrednikaTopZdravljeZivot i Stil

Ovi čajevi najbolje regulišu krvni pritisak

Iako se visok krvni pritisak često leči lekovima i promenama u načinu života, prirodne opcije poput čaja od kamilice i bobica gloga takođe mogu igrati ulogu.

Visok krvni pritisak je zapravo ozbiljno zdravstveno stanje koje povećava rizik od razvoja srčanih, bubrežnih i mnogih drugih bolesti. Prema Healthline-u, redovno pijenje čaja može biti odličan način da poboljšate svoje kardiovaskularno zdravlje.

Kako objašnjavaju dijetetičari, određene vrste čaja mogu doprineti snižavanju povišenog krvnog pritiska, što je dobra vest za sve one koji imaju problema sa njegovom visinom.

Zahvaljujući specifičnim nutritivnim vrednostima koje sadrže, ovi čajevi nam zaista mogu pomoći da kontrolišemo i održavamo stabilan nivo krvnog pritiska. A evo o kojim čajevima je reč:

čaj od hibiskusa,
čaj od kamilice,
zeleni čaj,
čaj od listova maline,
čaj od bobica gloga.

Kako objašnjavaju dijetetičari, svaki od ovih čajeva može pomoći u proširenju naših krvnih sudova, u velikoj meri poboljšati cirkulaciju krvi i tako doprineti snižavanju krvnog pritiska. Ipak, usput ističu da sa njihovom konzumacijom ne treba preterivati kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

U proseku, dve šoljice čaja dnevno mogu pomoći u snižavanju krvnog pritiska tokom vremena.