Izbor UrednikaTopVestiVideo

Ово је Горан, боксер из ЦГ који је ухапшен због шверца 22 тоне кокаина у вредности од преко милијарду долара (ВИДЕО)

Америчко Министарство правде оптужило је у понедељак бившег боксера тешке категорије из Црне Горе за трговину 22 тоне кокаина у вредности од преко милијарду долара, од чега је већина била део једне од највећих заплена кокаина у америчкој историји.
Наиме, ради се о црногорском боксеру Горану Гогићу (42).

Он је рођен у Пљевљама, али је годинама боксовао за Немачку.

Током каријере дуге 11 година, забележио је 21 победу, четири пораза и два ремија.

Каријеру је завршио 2012. године и од тада до данас живео је повучено, па се о његовом животу након боксерске каријере мало зна.

Гогић је јуче ухапшен на аеродрому у Мајамију, када је покушао да отпутује за Цирих, након што га је оптужила велика порота у Њујорку, преноси Ројтерс..

Гогић је наводно координисао са изворима кокаина у Колумбији, члановима посаде који су превозили тоне кокаина на комерцијалним теретним бродовима на отвореном мору и мрежом лучких радника који су превозили и искрцавали кокаин у Европи преко Сједињених Држава.

Foto: Printscreen YouTube/MrARENABoxing
Црногорски боксер се, према писању медија, бавио логистиком. Уколико буде осуђен прети му доживотна казна затвора.

Како је наведено у оптужници, чланови банде су транспортовали кокаин у Европу из Колумбије преко америчких лука, користећи дизалице и мреже ноћу за подизање дроге на теретне бродове који су се приближавали глисерима дуж рута бродова.

Сложена операција захтевала је познавање посаде сваког брода, података о рути и локацији, као и да ли је било места за складиштење дроге у контејнерима који су већ били на броду, рекли су тужиоци.

Према судским документима, Гогић је надгледао логистику шеме, координирајући са члановима посаде, колумбијским кријумчарима и европским пристаништима како би имао користи за себе и своје картеле са Балкана.

У саопштењу, амерички тужилац у Бруклину назвао је Гогићево хапшење и подизање оптужнице „великом победом за спровођење закона“.

Најмање осам чланова посаде Гајана изјаснило се кривим за оптужбе. Према евиденцији, Гогић је био боксер од 2001. до 2012. године, победио је у 21 мечу и изгубио четири уз два ремија.

Извор: Nova