Uncategorized

PEČENICE NA POKLON: Kako je Milan iz Nevesinja ulepšao Božić porodicama lošijeg imovinskog stanja

MILAN Zurovac, dobrotvor i humanitarac iz Nevesinja, i za ove božićne praznike pripremio je pečenice koje je poklonio porodicama lošijeg imovinskog stanja.

Porodica Zurovac pre pet godina u svom Nevesinju prvi put organizoovala je podelu pečenica, kako bi svaki njihov sugrađanin osetio duh božićnih praznika. Tako su Zurovci počeli da šire dobrotu u svom gradu, potom u Bileći i Foči, a ove godine su odlučili da Božić ulepšaju stanovnicima Novog Goražda i to da daruju 28 porodica.

– Pre pet godina vraćao sam se iz Bijeljine sa puta i prolazeći kraj crkve u Bjelušinama tada mi se Bog javio, nešto mi se desilo, došao sam kući i rekao sam ženi da ću dati za te porodice. Verovatno je to Božja volja – rekao je Milan Zurovac za „Novosti“.

VREDNI I POŠTENI DOMAĆINI

Milanu Zurovcu i njegovoj porodici bogatstvo ne pada sa neba. Milan kaže da nije bogat da deli, ali da je bogat u srcu da pomogne. On i njegov brat kao i čitava porodica vredno rade na svojoj farmi, uzgajaju svinje i suše meso, a na kraju svoj lični uspeh proslave tako što druge uvesele.

Božićnim praznicima svi se radujemo, kaže Milan i treba da zaboravimo bar na taj dan sve one životne poteškoće koje svi imamo.

– Nezgodno je objasniti kakav je osećaj kada poklonim pečenicu. Srećna sam kada vidim da sam nekom drugom čoveku vratio deo radosti, da sam ga srećnim učinio taj dan – dodao je Milan.

Dobro se dobrim vraća poručuje Zurovac. Tu poruku nasledio je od svog oca, a kako ističe i sam se kroz život uverio nebrojano puta.

– U mojoj porodici od davnina je važilo pravilo da se uvek mora pomoći onome kome je pomoć potrebna. Pokojni otac je savetovao da treba uvek pomoć nemoćnom, bolesnom. To kada učiniš, sve će ti se vratiti – naglasio je Milan.

izvor: novosti.rs