Vesti

POMOĆ BRČKOG ZA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Da srpska deca ostanu i opstanu na svojim ognjištima

IZRAŽAVAJUĆI zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa predsednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim, gradonačelnik Siniša Milić je podsetio da je Brčko distrikt BiH za izgradnju Dnevnog centra “9.januar” u Kosovskoj Mitrovici donirao 10.000 konvertibilnih maraka.

– Ovo je više simbolički čin da i mi odavde uputimo podršku deci na Kosovu i Metohiji, da ostanu i opstanu na svojim ognjištima. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima onima koji su u institucijama vlasti u Brčkom podržali predlog Kancelarije gradonačelnika budući da su ovo sredstva iz rebalansa budžeta – naglasio je gradonačelnik Milić.

Zahvaljujući se predsedniku Odbora Arlovu, brčanski gradonačelnik mu je pružio punu podršku za ovu i sve druge akcije koje vodi Odbor.

– Ova donacija nije prva pomoć stradalnom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koja je prikupljena i poslata iz Brčkog i ovo je simboličan način da se zahvalimo za sve ono što je Republika Srbija činila našem narodu u proteklim godinama. Podsetiću da je Republika Srbija posredstvom Vlade Republike Srpske donirala million maraka za izgradnju obdaništa u naselju Ilićka. Ja se nadam da će do kraja godine obdanište biti u funkciji – rekao je Milić izražavajući nadu da će biti u prilici da se i lično uveri u završetak radova na Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Uručujući prigodan poklon gradonačelniku Milići, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, je rekao da je došao da se zahvali gradonačelniku Miliću i Vladi Brčko distrikta BiH za dragocenu pomoć za izgradnju Dnevnog centra u kome će biti smešteno preko 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju

– Brčko je u ovoj teškoj situaciji izdvojilo 10.000 maraka. To je dosta velika pomoć i ja bih iskoristio ovu priliku da potovem sve lokalne zajednice u RS i sve druge koji mogu da pomognu da do kraja godine izgradimo ovaj dnevni centar. Za njegovu izgradnju do sada je prikupljeno nešto manje od 200.000 eura, a potrebno je još 80.000 eura. Uprkos pandemiji koja nas je omela vjerujem da ćemo do kraja godine završiti ovaj Dnevni centar – precizirao je Arlov, dodavši da je Brčko 23.lokalna zajednica iz RS koja je pomogla izgradnju Centra.

On se zahvalio SPKD “Prosvjeta” iz Brčkog koje podržalo Odbor u provođenju više akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, posebno što učestvuje u projektu spajanja srpske djece sa Kosmeta sa našom decom u Republici Srpskoj.

Predsednik Odbora Milorad Arlov do kraja godine je najavio izdavanje knjige sa naslovom “Humano srce Srpske” koja će sadržavati sve akcije pomoći srpskom narodu Kosmeta u proteklih 13 godina koliko Odbor postoji, kao i akciju prikupljanja pomoći za paketiće za novogodišnje i božićne praznike za decu Kosova i Metohije.

izvor: novosti.rs