Izbor UrednikaVesti

Pored „maminih sinova i ćerki“, bivših novinara, propalih voditelja i starleta i propali golman postao POSLANIK!

Sasvim je jasna logika mnogih propalih talenata u svakom poslu – ako ti ne ide u profesiji, učlani se u SNS i rešio si probleme, a ako ti se malo posreći, možda budeš i poslanik. To važi i za propale fudbalske golmane koji su viteštvo među stativama zamenili kukavičlukom i stranačkim botovanjem. Jedan od njih je Janko Langura, koji je kao 155. na listi SNS postao narodni poslanik u parlamentu.

Bivši golman rođen je 1994. godine u Priboju, a poslednji profesionalni angažman je imao u julu prošle godine, u Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

U međuvremenu bio je član Rudara, Loznice, Mačve, Dinama iz Vranja, Takova, a nakon neuspele epizode u Metalcu, rešio je da kopačke i rukavice ostavi na tavan i da promeni profesiju u kojoj bi znatno više profitirao.

Langura se „proslavio“ u oktobru prošle godine kada se verbalno sukobio sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, unosivši mu se u facu.

– Šta glumiš ti ovde? Šta si ti, glumiš neku silu? Đubre jedno – govorio je po zadatku Janko Lagura Obradoviću, koji je lepio nalepnice „bojkot“ na zgradi Skupštine opštine Gornjeg Milanovca.

Tokom kampanje je bio veoma aktivan kao zagovornik politike SNS i Aleksandra Vučića, govoreći o prosečnoj zaradi od 900 evra i penziji od „400 i više“.

Sudeći po fotografijama sa društvenih mreža, Langura je početkom jula sa aktivistima i SNS batinašima učestvovao u protestu protiv Aleksandra Vučića, a njihov zadatak je očigledno bilo dirigovano izazivanje nereda koji bi se pripisali građanima nezadovoljnim režimom.

Sve ove aktivnosti i zalaganja kvalifikovale su bivšeg golmana da pored „maminih sinova i ćerki“, bivših novinara, propalih voditelja i starleta, postane jedan od poslanika liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Novi izazovi ga čekaju, a ukoliko bude odan i „vredan“ kao što je bio uoči izbora i neposredno nakon toga, nema sumnje da ga čeka „svetla budućnost“ i u poslaničkoj klupi.

izvor: direktno.rs