PETKO Miletić (55) iz sela Opraške, kod Istoka, pretučen je u petak ujutru na svom imanju, na kom je zatekao šumokradice. Napad se dogodio oko deset sati ujutru kada su ga dvojica Roma, koji su se izjasnili u policiji kao Egipćani, napala s leđa i tukla motkom.

– Petko je prebijen braneći svoju imovinu, što je jako loša poruka povratnicima – ističe Mališa Đurić, predsednik Privremenog organa opštine Istok, podsećajući da je Miletić sa suprugom i dvoje maloletne dece jedini povratnik u ovom selu u poslednjih desetak godina.

Prema rečima Slađane Miletić, Petkove sestre, napadači, koje je on prepoznao kasnije u stanici policije u Istoku, oborili su joj brata udarcem motkom u leđa, a potom su nastavili da ga tuku po telu i rukama.

– U jednom trenutku moj brat je izgubio svest i tada su prestali da ga udaraju. Kada se osvestio, oni su već krenuli da beže, a prilikom pokušaja da ih fotografiše, oteli su mu mobilni telefon – priča za „Novosti“ Slađana, napominjući da je posle ukazane pomoći u Istoku, Petko otišao i u pećku bolnicu.

Napad na Miletića osudio je i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, koji je podsetio da se u proteklih nekoliko meseci dogodilo oko stotinu napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji.

– Srbija će nastaviti da najizdašnije pomaže svom narodu u najugroženijim sredinama na KiM i neće dozvoliti da pokušaji zastrašivanja i proterivanja Srba iz sela na centralnom Kosovu i Metohiji urode plodom – naveo je Đurić.