Vesti

Vučić protivnici migracije su odvratna, fašistička đubrad! Napade na žene i spaljene kuće prećutao (VIDEO)

Društvene mreže zapalila je skandalozna izjava predsednika SNS u kojoj naše građane koji decidno kažu da nisu fašisti, naziva fašističkom đubradi, dok istovremeno prećutkuje seriju napada na žene i zapaljene kuće i vikednice u Subotici.

Na samo da u našoj zemlji veliki broj medija poziva na cenzuru teme migrantskog nasilja, blokranje medija koji izveštavaju kroz šta su sve prošle žrtve, već je i predsednik države otvoreno zauzeto stav kojim krivicu svaljuje na naše građane.

Pro-migracioni predsednik Srbije, Aleksandar Vučić uputio je salvu uvreda na račun onih koji misle drugačije od njega, komentarišući patrole protiv migrantskih napada u centru Beograda.

„Prestanite sa takvim glupostima đubradi fašistička, sa tim prelivanjem čaša i ostalim budalaštinama“ rekao je vođa trenutni najjače stranke u našoj zemlji.

Iako su aktivisti naglasili migrantima da oni nisu nacisti ili fašisti, kao i da veruju da su migranti dobri ljudi, ali ih mole da prošire poruku među sunarodnicima da ne napadaju naše građane, predsednik SNS je ponovo širio generalizacije i stereotipe, koji sa graniče sa govorom mržnje.

Aleksandar Vučić se ni jednog trenutka nije dotakao dokazanih napada na naše žene, a nije pomenuo ni veliki broj zapaljenih kuća u Šidu i Subotici, a preskočio je i da pomene masovna silovanja u Kelnu i Roterhamu koja su počinili upravo migranti, nad ženama evropskog porekla.

On u svom stavu deli gledišta sa političkom NVO Žene u Crnom, koja je zatražila kažnjavanje patrola, zbog širenja rasne mržnje. Ipak nije obrazloženo koja je to rasa migrant u pitanju jer patrole nisu organizovane na osnovu rase, nego zbog migracije, a migrant može biti bilo koje boje kože pa i iste boje kao i član patrola.

Šta se zapravo desilo u Beogradu

Posle serije incidenata širom Srbije, koji idu od napada na žene, prebijanja, napada na maloletnike, pa sve do paljenja kuća, u Beogradu su formirane građanske patrole koje nadziru ponašanje migranata.

Obzirom na organizovana silovanja u Kelnu koja su migranti počinili za novogodišnju noć, a u kojima je zlostavljano preko 1.500 žena, sličan skandal u Roterhamu koji broji 1.400 žrtava, tema u Beogradu su takođe bile žene.

Grupa od desestak naših građana, šetala se u potezu od Zelenog Venca do parka kod ekonomskog fakulteta i upozoravala ekonomske migranti i azilante da ne diraju žene u Srbiji.

Izvor: Dnevna Gazeta