Vesti

Rebić: Ovo je šačica huligana!

irektor policije Vladimir Rebić kao organizatore upada u Skupštinu Srbije označio je Damnjana Kneževića i narodnog poslanika Sđana Noga i očekuje da će organizatori celog protesta biti utvrđeni u toku dana. Rebić je na RTS-u rekao da je Knežević sa još četiri osobe sinoć uhapšen kada je upao u Skupštinu, dok se za hapšenje Noga, kako je rekao, „čeka stav tužilaštva“.

Direktor policije kazao je da je bio iznenađen jer je sinoćno okupljanje bilo spontano i nenajavljeno, kao i da je posebno iznenađen da „u demokratskom društvu neko kamenjem ugrožava život policije koja je pomagala gradjanima u borbi protiv korone“.

On je dodao da su teže povređena 43 policijska službenika i 17 demonstranata čiji stepen povreda će se tek utvrditi, zapaljeno je pet službenih vozila, povređena su tri policijska konja, uništeno više od 70 štitova i ostale opreme. Istakao je da je važno da je policija uspela da uspostavi javni red za šta joj je trebalo nekoliko sati.

– Svi ljudi će biti bezbedni, ovo je šačica huligana. Sprečili smo njihov pir i neka računaju da im plan neće poći za rukom , imamo odličnu saradnju sa tužialštvom, svi huligani će biti procesuirani – rekao je Rebić.

On je dodao da je sinoć bilo angažovano oko 200 policajaca, da su se uzdržavali od primene sile i da su reagovali tek kad su napadnuti, kao i da su priveli ukupno 23 osobe.

izvor: direktno.rs