Izbor UrednikaTopZivot i Stil

Ruska doktorka ČUVA OVCE na Kopaoniku

Kada je Moskovski Institut za radiologiju pre devet godina organizovao za zaposlene odmor u Brzeću, prvi susret sa Srbijom za, tada 37-godišnju Olgu Kočigarevu, specijalistu fizijatrije i farmacije, bio je sudbonosan.

Opčinjena prirodom, a pre svega ljudima, svake godine se vraćala, a pre dve u Srbiju se i preselila i otvorila biljnu apoteku. Podno Kopaonika, u selu Gočmanci, pronašla je i novi dom i ljubav.

Milinko ima samo 11 godina, ali je SPASAO ŽIVOT sestri Bojani: Dok su čuvali ovce UJELA JE ZMIJA, a on je ovako reagovao
Uz stado ovaca kao prava čobanica, sa livade bere ljubičice. Rusi ih koriste za lečenje kašlja.

– Ovde malo ko bere bilje, a dosta ima. Tu svaku biljku koju uzmete ona je lekovita – kaže Olga Kočigareva Nikolić, objavio je RTS.

U moć lekovitog bilja uverio se i njen suprug Desimir. Uz Olginu pomoć prvo je ozdravio, a potom u šestoj deceniji otkrio i isceljujuću snagu ljubavi.

– Nisam se nadao uopšte. Ja sam živeo kao vuk samotnjak, tako sam navikao. Donela je velike promene. Ona je htela ovde da imamo i guske i prepelice, plastenik, da sadimo baštu – kaže Desimir.

– Toliko je pažljiva i radna da nemam šta da kažem. Sve najbolje. Kada je ona došla preko devet gora i voda u moju kuću, da osvetli – Olga – priča njen svekar Bogdan Nikolić.

Na iznenađenje komšija, kojima i kao lekar rado pomaže, Olga se životu na selu brzo prilagodila.