Zivot i Stil

Snajke iz Kazahstana stigle na Balkanu

Neženje iz Mionice Miroslav Krstinić (45) i Vladimir Grbić (39) svoje srodne duše nisu pronašli u našoj zemlji. Oni su u srce Srbije doveli žene Kazahstanke.

Ipak, dvojica njih iz Mionice, zahvaljujući Projektu „Mionička mlada“ oženiće se devojkama iz zemlje koja se nalazi na dva kontinenta- Kazahstana.

Vladimir je letos upoznao Milanu iz Kazahstana i odlučio da se ženiFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Vladimir je letos upoznao Milanu iz Kazahstana i odlučio da se ženi

– Pitao sam je krajem septembra da li želi da da nastavimo druženje i da dođe u Srbiju – započinje priču Vladimir i nastavlja: „Imaće internet, šta god treba tu je tri kilometara od Mionice, imaće sve. Detetu škola nije daleko. Sve uslove za život će imati. Neću joj tražiti ceo dan da kopa, da rilja“.

I njegova majka Stoja Grbić potvrdila je da joj je sin dobar i da će biti dobar i za dete.

– Nije što je moj, ali je stvarno dobar i moralan. Voli decu i mislim da će sve biti u redu – priča Vladimirova majka.

Upoznavanje sa svekrom i svekrvom

Uzbuđenje je bilo na vrhuncu kada se Vladimirova buduća supruga Milana Dimitrijevna pojavila sa svojim simpatičnim petogodišnjim sinom Vladislavom. Nakon emotivnog zagrljaja porodica Grbić je krenula put Mionice ka svom domu. Milana prvi put dolazi u kuću i upoznaće se sa svekrom i svekrvom.

– Imam malu tremu, roditelje sam videla samo na slikama – uzbuđeno kaže Milana.

Odmah po dolasku u porodični dom Grbića, Vladimir je zaprosio MilanuFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Odmah po dolasku u porodični dom Grbića, Vladimir je zaprosio Milanu

Nakon upoznavanja sa porodicom, Vladimir je zaprosio Milanu, a onda je usledilo slavlje. Svekrva je prezadovoljna snajkom.

– Srećna sam jer se moj sin oženio. Nadam se da će sve biti u redu. Samo da se njih dvoje vole i slažu, s naše strane sve će biti dobro – rekla je Vladimirova majka.

Majka Stoja zadovoljna je snajkomFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Majka Stoja zadovoljna je snajkom

Vladimir tvrdi da neće biti ljubornih devojaka u Mionici s obzirom na to da se oženio.

– Valjda će se ove naše devojke opametiti kad smo mi počeli da uvozimo – šaljivo kaže on.

„Pronašla sam svoju sreću u Srbiji“

Milana govori ruski, naučila je i po koju reč srpskog, a za sporazumevanje neretko koriste i „Gugl prevodioca“. Ipak, za pravu ljubav ne postoji prepreka.

– U domaćoj atmosferi koju smo videli u Vladinoj kući, ja sam našla sebe. Jako sam srećna i zadovoljna – jasna je mlada.

Milana se u Mionici već oseća kao u svojoj kućiFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Milana se u Mionici već oseća kao u svojoj kući

Vladimir i Miroslav su deo projekta opštine Mionica koja je odlučila svojim momcima da nađe devojke za udaju, pa makar one bile i iz Kazahstana. Da pronađu svoju srodnu dušu prijavilo se 100 neženja iz Mionice, a u prvoj poseti Srbiji u avgustu je došlo 8 zainteresovanih Kazahstanki, koje su ovde provele sedam dana i upoznale naše momke.

Koordinatorka projekta „Mionička mlada“ Tatjana Radovanović, inače ruskinja udata za Srbina, objasnila je da li momci kupuju mlade.

– Mi smo ovaj projekat zamislili kao misiju. Jedina obaveza naših kandidata jeste da uplati kartu devojci da dođe ove – navodi koordinatorka projekta.

„Devojka iz Srbije neće da se udaju“

Iako ovi naše momci nude mnogo ljubavi, a malo posla, ženu svog života iz Srbije nisu mogli da pronađu.

Miroslav kaže da devojke iz Srbije žele samo provod i zabavu i da je vrlo teško pronaći devojku za udajuFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Miroslav kaže da devojke iz Srbije žele samo provod i zabavu i da je vrlo teško pronaći devojku za udaju

– Sa ovim našim devojkama ne znam šta se dešava. Nijednu ne možeš da nađeš. Mislim, može da se nađe, ali nijedna neće da se uda – ističe Miroslav Krstinić i dodaje: „Hoće provod, život, da putuje…Sve je to u redu, ali hajde da se uzmemo, stvorimo porodicu, pa ćemo da idemo svi zajedno. Ali ne, one kaže hoće da prožive“.

„Ne znam joj prezime, znam samo kako se zove“

Miroslav je slobodan čovek još nekoliko dana, a svoju izabranicu iz Kazahstana čeka, narodski rečeno, „kao ozeblo sunce“.

Miroslav i Ajnura upoznali su se u avgustuFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Miroslav i Ajnura upoznali su se u avgustu

-Ne znam da izgovorim njeno prezime, ali znam kako se zove – kroz osmeh je rekao Miroslav.

Ajnura, njegova buduća supruga, provela je letos sedam dana kod njega.

– Znam o njoj da je pravnica, radi kod brata kao direktorka firme.Ima oca i majku, dva brata od kojih je jedan oženjen. Izgleda lepo, ima crne oči, lepu crnu kosu. Malo je oniža, meni do ramena, ali visina nema veze – naglašava on.

– U, zaljubiška sam se načisto – siguran je Miroslav.

Ajnura je napokon stigla u SrbijuFOTO: TV PRVA / SCREENSHOT
Ajnura je napokon stigla u Srbiju

Njegovi roditelji potvrđuju da se Miroslav istinski zaljubio u Ajnuru.

– Jeste, kako sam video sam kad je bila snajka, smeju se tamo na terasi, znači gotovo je to. Srećan sam što sam dočeao da ga oženim za svog života – kaže Miroslavljev otac Stevan.

Ajnura je stigla u Vladimirov dom, a svadbu planiraju na proleće.