Vesti

Snimili film u kojem Isus ima dečka, gađali ih Molotovljevim koktelima!

Brazilski film „Prvo Hristovo iskušenje“, u kojem je Isus prikazan kao muškarac koji voli muškarce, izazvao je čak dva miliona pritužbi gledalaca! Film od samo 46 minuta objavljen je početkom decembra na servisu Netflix, i izazvao je veliki gnev kod hrišćana koji smatraju da vređa veru.

„Film prati Hrista koji puni 30 godina i dovodi goste iznenađenja na porodično okupljanje“, glasi zvanični sinopsis, a pogađate, Isus dovodi svog dečka da upozna familiju. U filmu je Isusova majka Marija prikazana kako „duva“!

Autori filma su osnivači YouTube kanala Porta dos Fundos, koji su prijavili da je njihova kancelarija gađana Molotovljevim koktelima na Badnje veče.

„U našem prostoru podmetnut je požar, a nepoznata lica bacala su Molotovljeve koktele. Naš čuvar je prošao nepovređen iako je obuzdavao plamen, ali su bili ugroženi životi nevinih ljudi“, saopštili su oni.

„Osuđujemo ovakvo nasilje i sarađujemo sa nadležnim organima kako bi počinioci bili pronađeni“, saopštili su oni i dodali da će nastaviti da se bore za slobodu govora.

Autori su film ranije opisali ga kao „veoma pogrešni praznični specijal“.

„Mi cenimo humor i umetničku slobodu, i smatramo da je satira put kroz najrazličitije kulturološke teme našeg društva. Sloboda govora je esencijalni deo demokratskog društva“, saopštili su oni.

Netflix, koji je primio dva miliona pritužbi i poziva na brisanje filma iz ponude, još uvek nije izdao saopštenje o ovom slučaju.