Vesti

Srbi iz Amerike u kampanji podrške Trampu

Samo u prvoj nedelji kampanja „Srbi za Trampa” dobila je veliku podršku, između ostalog i prvu službenu Dena Seversona, komandanta mornarice i „top gan” pilota u penziji, koji se kandiduje za Kongres u 19. okrugu na Floridi.

Kampanja je započeta 3. avgusta sa ciljem da mobiliše oko milion državljana SAD srpskog porekla da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor predsednika Donalda Trampa, prenosi Srpski radio Čikago.

Severson je rekao da se suočavamo sa „velikim pritiskom i kretanju demokrata prema komunizmu”, i dodao da američki Srbi razumeju „koliko destruktivan komunizam može biti”.

„Apsolutno je divno videti ih kako se udružuju kako bi sprečili da radikalna levica uspostavi nešto tako opasno u našoj zemlji”, rekao je Severson, prenosi Tanjug.

Kampanju su pokrenule Olga Ravasi i Pamela Kolins u cilju promovisanja građanskog i političkog angažmana srpske zajednice u SAD.

„Podržavamo predsednika Donalda Trampa zato što se nacija suočava sa egzistencijalnom krizom i u vreme velike nestabilnosti potreban je kontinuitet snažnog vođstva predsednika Trampa, poverenje u vremenu teških odluka, i preka potreba za zakonom i redom”, rekle su Ravasi i Kolins.

„Srbi za Trampa” 2020. planiraju da nastave razvoj mreže kako bi formirali snažnu bazu pristalica u svakoj ključnoj saveznoj državi, što je vrlo bitno za ponovni izbor predsednika Trampa.

Palma pozvao američke Srbe da se uključe u kampanju „Srbi za Trampa”

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je Srbe u Americi da se uključe u kampanju „Srbi za Trampa”, saopšteno je iz njegove stranke.

„Jedinstvena Srbija podržava kampanju koja je počela u Sjedinjenim Američkim Državama pod nazivom ‘Srbi za Trampa’, koja ima za cilj da mobiliše oko milion državljana SAD srpskog porekla da pomognu da aktuelni američki predsednik dobije i drugi mandat u Beloj kući”, izjavio je Marković, prenosi Beta.

Kako se navodi u saopštenju, on je naveo da će oni time pomoći svojoj matičnoj zemlji Srbiji „u borbi za istinu i pravdu, posebno kada je u pitanju Kosovo i Metohija”.

извор: politika.rs