Zivot i Stil

Tinejdžerka koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći stala na noge

Amina Šakić, trinestogodišnjakinja koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći pre 10 dana, operisana je na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS. Kod devojčice je dijagnosticirana retka povreda kičme.

Aida Šakić, majka devojčice, ističe da je prezadovoljna.

– Mi smo iz Travnika. Vraćali smo se sa mora kada smo doživeli saobraćajnu nesreću. Nažalost, povređena je moja Amina. Sada je dobro, hvala bogu i doktorima. Mogu samo da kažem da sam srećna što imamo ovakvo stručne doktore i medicinske sestre. Svaki dan s njom u bolnici boravim po nekoliko sati. Mogu s njom biti sve vreme, ali pošto idem na dijalizu nisam u mogućnosti da konstantno budem tu – rekla je majka Aida, piše Klix.ba.

Kako kaže glavna sestra Dečjeg odeljenja Almedina Alihodžić, medicinske sestre posebnu pažnju posvećuju radu s najmlađom populacijom.

– Naša zadaća je da prvenstveno radimo profesionalno i odgovorno svoj posao. Medicinske sestre su uvek na usluzi svim pacijentima. Svojim stručnim toplim i srdačnim odnosom trebaju pružiti roditeljima i njihovoj deci dodatne informacije, fizičku i psihičku podršku, jer su i oni bitna karika u uspešnom oporavku mališana – rekla je Alihodžić.

Prema rečima doktora Jasmina Kapetanovića, šefa tima koji je operisao devočicu, operacija je trajala više od šest sati.