Izbor UrednikaTopVesti

Трамп наставља са ударима на ДеСантиса, антиглобалисту који свима смета

Бивши председник Доналд Трамп изнео је опширну изјаву у којој је критиковао промовисање Рона ДеСантиса, Републиканца који је недавно победио на међуизборима са скоро 20 поена, а гувернер Флориде је (уз Трампа) главни кандидат за председничку кандидатуру 2024. Овог политичара, иначе, сатанизују продемократски медији (већина) јер је против корона агенде, мигрантске политике, ЛГБТ пропаганде и осталих глобалистичких агенди због чега је веома популаран у народу.
Објављујући коментаре у четвртак увече на мрежи Truth Social, Трамп је критиковао медије јер потенцирају ДеСантиса, којег је назвао „просечним Републиканским гувернером са одличним односима с јавношћу“.

„Тако се и 2015. и 2016. године Фокс њуз (прорепубликански медиј) борио са мном док нисам победио противкандидата, а онда нису могли да буду љубазнији и дају ми више подршке“, рекао је Трамп и отворено рекао да се „велича ДеСантис“ на његову штету.

Трамп је такође нагласаио да је он лично спасао ДеСантиса када се у кампањи гувернера Флориде 2018. борио против јачег противника, комесара за пољопривреду Адама Путнама.

„Када сам јавно подржао ДеСантиса, било је као да је експлодирало нуклеарно оружје. Те речи је употребио и Адам Путнам“, написао је Трамп. „Рону ништа нисам тражио за узврат, нисам га доживљавао као мог конкурента, а сада смо дошли до тога да сам потпуно разбијен након ваше (Фокс њуз) огромне подршке њему“.

Трамп је такође оштро критиковао ДеСантиса јер није демантовао гласине да ће се кандидовати 2024. за председника и да ћемо бити у томе конкуренти.

„Помогао сам Рону толико, а сада он игра игрице!“ Трамп не крије колико је љут. „Медији га питају да ли ће се кандидовати ако се и председник Трамп кандидује, а он каже: „Фокусиран сам само на гувернерску трку, не гледам у будућност“. Не каже да неће! Па, у смислу лојалности, то никако није прави одговор.”

Порука бившег председника вероватно ће још више продубити раздор у Републиканској странци, где се чини да се формира својеврсни грађански рат између тврдокорних Трампових присталица и разочараних МАГА републиканаца који и Трампа повезују за „дубоком државом“ јер је промовисао корона агенду и вакцине, па га зову „мистер вакс“.

Трампова порука у четвртак такође је уследила након ажурирања у среду после полугодишњег мандата, где је бивши председник истакао да је освојио више гласова у држави него што је ДеСантис недавно добио.

Оваква порука долази када је Трамп у понедељак сугерисао да би могао да објави своју председничку кампању 2024. следећег уторка, 15. новембра.

Прочитајте Трампову запаљиву поруку у целости:

„Сада када су међуизбори завршени и успех остварен, бројни медији Fox, Wall Street Journal и пре свега Њујорк Пост, сви су за гувернера Рона ДеСантиса, просечног РЕПУБЛИКАНСКОГ гувернера са одличним Односима са јавношћу, који није морао да стави своју државу у карантин, али јесте, за разлику од других републиканских гувернера! И чији су укупни бројеви за републиканце, био је тек просечан – у средини групе – укључујући КОВИД, али има предност лепог времена/добре климе, па су људи из лоше вођених држава на северу током короне отишли ​​тамо без обзира на то ко је гувернер, баш као и ја!“

„Рон је дошао код мене у очајном стању 2017. — био је политички мртав, изгубивши у огромној мери од веома доброг комесара за пољопривреду, Адама Путнама, који је био препун готовине и одличних анкета. Рон је имао слабо одобравање, лоше анкете и није имао новца, али је рекао да ако га подржим, може да победи. Нисам познавао Адама па сам рекао: „Хајде да пробамо, Роне. Када сам то одобрио, било је као да је, да употребим лош израз, експлодирало нуклеарно оружје. Годинама касније, то су биле истоветне речи које је Адам Путнам користио када је описао Ронову подршку. Рекао је: „Пошао сам од тога да сам успео, без икакве конкуренције, до тога да сам одмах био потпуно разбијен након ваше подршке. Затим сам добио Рона од стране „звезде“ Демократске партије, Ендруа Гилума (за кога се касније показало да је „лудак“), тако што сам имао два масивна скупа са десетинама хиљада људи на сваком, такође сам средио његову кампању, која се потпуно распала. Био сам за Рона, а он је победио Гилума, али после трке, када су гласови украдени корумпираним изборним процесом у округу Бровард, а Рон је падао за десет хиљада гласова дневно, заједно са садашњим сенатором Риком Скотом, Послао сам ФБИ и америчке тужиоце и крађа гласачких листиц́а је одмах окончана, непосредно пре него што су остали без гласова неопходних за победу. Зауставио сам крађу његових избора“.

„А сада, Ron DeSanctimonious игра игрице! Спин медији га питају да ли ће се кандидовати ако се председник Трамп кандидује, а он каже: „Фокусиран сам само на гувернерску трку, не гледам у будућност. Па, у смислу лојалности, то заиста није прави одговор“.

„Ово је исто као 2015. и 2016., медијски напад (договор!), када се Фокс њуз борио са мном до краја док нисам победио, а онда нису могли бити љубазнији или са више подршке. Вол стрит џурнал је волео слабо енергичног Џеба Буша и низ других људи који су брзо нестајали са хоризонта док нису ишчезли потпуно након што сам их лако нокаутирао, једног по једног. Сада смо у потпуно истој позицији. Они ће и даље покушавати да нас униште, МАГА, али на крају ћемо победити. Ставите Америку на прво место и УЧИНИТЕ АМЕРИКУ ПОНОВНО ВЕЛИКОМ!“


Извор: Србин.инфо, infoWars, нулта тачка