Vesti

U 10 gradova Srbije prikupljanje potpisa protiv davanja stolice Kosovu u UN

Narodna stranka je saopštila danas da će i ove nedelje u više od deset gradova širom Srbije nastaviti akciju „Jedan potpis menja sve“ koja podrazumeva prikupljanje potpisa građana protiv davanja stolice Kosovu u Ujedninjenim nacijama.

„Potpisi protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije, ovog vikenda prikupljaće se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Boru, Kragujevcu, Jagodini, Zrenjaninu, Inđiji, Kikindi, Sokobanji, Trsteniku i Irigu, kao i u drugim gradovima širom Srbije“, navodi se u saopštenju te stranke.

U Beogradu će akcija prikupljanja potpisa biti održana u nedelju, 19. avgusta, na Kalenić pijaci. Tokom prikupljanja potpisa prošlog vikenda u Kragujevcu predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je da „razgraničenje“ o kome govori vlast znači „momentalno članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama i nezaustavljivo vodi stvaranju Velike Albanije“.

„To ‘razgraničenje’ znači voljno i trajno otuđenje dela teritorije Republike Srbije. ‘Razgraničenje’ znači prekrajanje granica države, status ‘Kosova’ kao punopravnog člana Ujedinjenih nacija, a u roku od nekoliko godina i Veliku Albaniju. ‘Razgraničenje’ predstavlja i učvršćivanje diktature u Srbiji koja zakonomerno vodi u fašizam. ‘Razgraničenje’ je protivustavno, opasno i dubinski štetno“, rekao je Jeremić.