Izbor UrednikaVesti

U BEČU, Iračani silovali devojčice u stanu, među njima i maloletnik

Dvojica mladića osumnjičena su za zlostavljanje 11-godišnjakinje i 14-godišnjakinje u četvrtak u Beču. Devojke su popodne otišle u stan tinejdžera (18) da kupe drogu, a drugi mladić (17) je takođe bio tamo kada su se napadi dogodili. Devojčice su uspele da pobegnu iz stana i pozovu policiju.

Kako je saopštila policija, dve devojke su dan ranije uzele tabletu ekstazija od starijeg mladića, podelile je i konzumirale. Kada su u četvrtak ponovo htele da konzumiraju drogu, ponovo su kontaktirale mladića. On ih je uputio u stan u Majdlingu, gde ih je dočekao sa drugim mladićem – austrijskim državljaninom migracionog porekla.

U početku su devojčica (14) i mladić (17) imali sporazumni seksualni odnos, ali se navodi da je potom on naterao devojčicu na dalje seksualne odnose.

Rečeno je da je mlađa devojčica silovana i teško seksualno zlostavljana od strane 18-godišnjaka.

Dvojicu osumnjičenih pronašli su službenici komande gradske policije Meidlingsa u stanu i uhapsili ih.

Sedamnaestogodišnjak je prijavljen zbog sumnje da je narušio polno samoopredeljenje, i on se trenutno nalazi na slobodi.

Osamnaestogodišnji Iračanin uhapšen je pod sumnjom za silovanje i teško seksualno zlostavljanje maloletnika. Primljen je u zatvor Jozefštat.