Zivot i Stil

UPRAVO STIGLA RADOSNA VEST SA KiM! Vukovići iz Mitrovice dobili DESETO DETE: Devojčica nazvana po srpskoj heroini

Predsednik Odbora za pomoć Srbina na KiM Milorad Arlov čestitao je danas porodici Ane i Dalibora Vukovića iz Severne Mitrovice rođenje devojčice Milunke koja je deseto dete tog bračnog para!

– Dalibora me je obavestio da je dobio sinoć deseto dete, kćerku Milunku, ime joj je dao prema našoj heroini Milunki Savić. Rekao je da oseća čast i obavezu da javi da je postao otac deseti put. Zaželeo sam mu zdravlje i da ih sve Bog čuva – naveo je Arlov.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske uz još petoro dece, zahvaljujući donatoru iz Republike Srpske, stipendira mesečno sa 100 evra i Kseniju iz porodice Vuković, njihovo deveto dete.

– Porodica Vuković koja je u ovako teškoj situaciji izrodila desetoro dece na takav način najbolje čuva naše srpsko postojanje. Veliki je ponos, ali i velika obaveza izroditi desetoro dece i izvesti ih na pravi put, a poznavajući Anu i Dalibora to sigurno hoće. Ako mi bude dozvoljeno da uđem na Kosovo i Metohiju rado ću posetiti porodicu u Kosovskoj Mitrovici, pripremiti zlatnik koji dolikuje i otići na babine kako mi to kažemo – obećao je Arlov.