Izbor UrednikaVesti

„Вагнеровци“ воде жестоке борбе за јужно предграђе Артјомовска-Бахмут (ВИДЕО)

Борци групе „Вагнер“ воде жестоке борбе за јужно предграђе Артјомовска, Опитно, (ДНР) коначно потиснувши украјинске трупе из села Иванград, удаљеног километар од градских четврти, јавља дописник Спутњика.

„Испред је Иванград, он је наш. Сада ћемо чистити Опитно. Северније већ улазимо у Бахмут (Артјомовск), рекао је агенцији један од припадника јединице.

Према његовим речима, кијевске трупе непрестано пуцају на њих из минобацача и тешке артиљерије. Рељеф околине је такав да украјинским тенковима омогућава унакрсну ватру са јужне периферије Артјомовска и Опитног на Иванград, који се налази у низији.

Саговорник агенције је приметио да непријатељ готово не води борбу стрељачким оружјем, схватајући да нема супериорност у искуству и обуци.

Упркос сталном гранатирању Иванграда, група „Вагнер“ успела је да се учврсти, издржи гранатирања и одбије бројне контранападе украјинских пешадијских јединица. Кијевске трупе су покушале да нападну град из предграђа Опитног преко реке Бахмутке, али су претрпеле неуспех.

Украјина спрема евакуацију града од 3 милиона људи, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com