Izbor UrednikaTopZivot i Stil

Vanzemaljci postoje: CIA objavila dokumenta o bliskim susretima

Područje gde je navodno primećen NLO pre skoro pet decenija, SSSR je očigledno koristio za testiranje eksperimentalnih raketa i laserskih oružanih sistema.

Nedavno deklasifikovan dokument CIA baca svetlo na navodni susret sa NLO-om koji se dogodio u jeku Hladnog rata u Kazahstanu 1973. godine, još dok je Kazahstan bio deo Sovjetskog Saveza.

– Tokom 10 do 15 sekundi posmatranja, zeleni krug se proširio i za kratko vreme se oko mase formiralo nekoliko koncentričnih krugova. Posle nekoliko minuta bojenje je prestalo. Nije bilo nikakvog zvuka, poput eksplozije, povezanog sa pojavom – navodi se u dokumentu, pozivajući se na izjavu svedoka.

Prema sajtu — „bliski susret“ se desio u blizini poligona za testiranje oružja „Sari Sagan“, koji je navodno SSSR koristio za lansiranje „eksperimentalnih raketa“ i „sistema laserskog oružja koje koristi moćne antene“.Tokom telefonskog intervjua za „Njuzvik“, osnivač „Blek volta“ Džon Grinvald uporedio je ovaj susret sa američkim NLO Nimic incidentom iz 2004. godine.

– To je vrlo zanimljivo u današnjem kontekstu, kao pretnja vojnim objektima. U zapisniku američke mornarice kaže se da šta god da je to bilo — zabrinjava. Njih plaše te neidentifikovane pojave – rekao je on.

pixabay.com

Foto: Ilustracija